Ledene poslastice koje ne zahtevaju da se uključuje šporet su idealne kada su napolju visoke temeprature. Upravo takav je i ovaj recept za sladoled torta koja se pravi lako i brzo, jedino što posle čekate da se ohladi. Sadrži omiljene sastojke, a umesto kondenzovanog mleka možete da koristite i nutelu. 

Sastojci:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 250 g kondenzovanog mleka 
  • 10 g vanilin šećera
  • oblande

Priprema:

Umutite slatku pavlaku, pa dodajte vanilin šećer i kondenzovano mleko. Sjedinite mikserom. U kalup prečnika 26 cm koji ste prethovno nauljili, pa obložili pek papirom (i ivice) stavite oblandu koju ste isekli u obliku kruga, a zatim preko sipajte dobijenu smesu. Lepo poravnajte i preko stavite još jednu oblandu koju ste isekli u obliku kruga. Stavite u zamrzivač nekih 4-5 sati. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE