Ledene poslastice koje ne zahtevaju da se uključuje šporet su idealne kada su napolju visoke temeprature. Upravo takav je i ovaj recept za sladoled torta koja se pravi lako i brzo, jedino što posle čekate da se ohladi. Sadrži omiljene sastojke, a umesto kondenzovanog mleka možete da koristite i nutelu.
Sastojci:
- 300 ml slatke pavlake
- 250 g kondenzovanog mleka
- 10 g vanilin šećera
- oblande
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte vanilin šećer i kondenzovano mleko. Sjedinite mikserom. U kalup prečnika 26 cm koji ste prethovno nauljili, pa obložili pek papirom (i ivice) stavite oblandu koju ste isekli u obliku kruga, a zatim preko sipajte dobijenu smesu. Lepo poravnajte i preko stavite još jednu oblandu koju ste isekli u obliku kruga. Stavite u zamrzivač nekih 4-5 sati.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus