Ledene poslastice koje ne zahtevaju da se uključuje šporet su idealne kada su napolju visoke temeprature. Upravo takav je i ovaj recept za sladoled torta koja se pravi lako i brzo, jedino što posle čekate da se ohladi. Sadrži omiljene sastojke, a umesto kondenzovanog mleka možete da koristite i nutelu.
Sastojci:
- 300 ml slatke pavlake
- 250 g kondenzovanog mleka
- 10 g vanilin šećera
- oblande
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte vanilin šećer i kondenzovano mleko. Sjedinite mikserom. U kalup prečnika 26 cm koji ste prethovno nauljili, pa obložili pek papirom (i ivice) stavite oblandu koju ste isekli u obliku kruga, a zatim preko sipajte dobijenu smesu. Lepo poravnajte i preko stavite još jednu oblandu koju ste isekli u obliku kruga. Stavite u zamrzivač nekih 4-5 sati.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem