Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOLAČ SA POMORANDŽAMA OD SIPKAVOG TESTA: Sočan i osvežavajući fil između 2 sloja krckavog biskvita (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Kolač sa pomorandžama od sipkavog testa na starinski način.

 kolač sa pomorandžama.png Izvor: Printscreen/Youtube/Arab sweet

Sipkavo, prhko ili masno testo je osnov brojnih kolača i pita. Može se čuvati u frižideru nekoliko dana, a ni zamrzavanjem ne gubi svoja svojstva.

Pred vama je recept za ukusan kolač od ovog testa i filom od prženih pomorandži.

Sastojci:

  • 2 pomorandže
  • 100 g šećera
  • sok od pola limuna
  • kora od jedne pomorandže
  • 180 g brašna
  • 80 g putera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 4 g praška za pecivo
  • 60 g jogurta

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pomorandže očistite, odvojite kriške pa njih iseckajte na nekoliko delova. Prebacite seckano voće u tiganj. Dodajte 60 g šećera, sok od limuna, koru od pomorandže. Krčkajte 15 ak minuta da se šećer otopi. Malo gnječite špatulom pomorandže dapuste sok. Sklonite sa ringle i pustite da se ohladi.

U činiju sa brašnom dodajte puter, izrendajte ga pa obradite testo rukama. Dodajte preostali šećer, vanilin šećer, prašak za  pecivo pa promešajte rukama. Potom ubacite jogurt pa rukama umesite testo. Podelite ga na 2 jufke. Jednu zamorajte u providnu foliju i stavite u zamrzivač na 20 minuta. Drugu jufku rasporedite u kalupu u kom ćete peći pitu. Preko rasporedite sos od pomorandže, a odozgo narendajte drugu jufku.

Pecite pola sata na 180 stepni. Odozgo ukrasite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti