Keks torta je definitivno jedan od klasika domaće kuhinje. Jednostavno se pravi, a što je najbolje od svega nema pečenja. Keks natopljen u mleko, a kada u sve to dodate i jabuke, dobićete poslasticu u kojoj ćete uživati svakim zalogajem. Idealna je za tople letnje dane jer nema dugog stajanja pored šporeta, a čokoladna glazura daje dodatni pečat ovoj torti. 

Sastojci:

  • 3 jabuke
  • 2 kašike šećera
  • 300 g keksa
  • 30 ml mleka
  • 170 g čokolade
  • 100 ml slatke pavlake
  • sok od jednog limuna
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:

Jabuke ogulite i narendajte, pospite ih šećerom, limunovim sokom i cimetom, pa ih zagrevajte na umerenoj vatri i mešajte, dok ne puste sok, a šećer se blago karamelizuje. Keks izlomite na krupnije komade, pa ga pomešajte sa jabukama. Sve prelijte mlekom i dobro izmešajte da se keks natopi. Dobijenu smesu prebacite u kalup prečnika 22 cm. Čokoladu izlomite na kocke, prelijte slatkom pavlakom i rastopite uz konstantno mešanje. Prelijte preko kolača u kalupu. Stavite u frižider na 15 minuta da se glazura stegne. Nakon toga po želji ukrasite lešnicima ili orasima, secite na parčiće željene veličine i služite.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE