Samo par sastojaka i malo vremena i dobićete slatko pecivo koje će vas ostaviti bez daha. Smesa se pravi od 2 sastojka i prži u tiganju, pa ćete za manje od pola sata imati vruć slatkiš na vašem stolu.
Sastojci:
- 130 g brašna
- 100 ml slatke pavlake
- prstohvat soli
- ulje za prženje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U brašno dodajte prstohvat soli i pavlaku. Zamesiti mekano nelepljivo testo. Pokrijte testo prozirnom folijom i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Tanko razvaljajte testo. Isecite testo na dijamante. Napravite rez u sredini svakog dijamanta. Zagrejati ulje. Pržite sa svake strane do zlatno braon boje. Vadite na papirni ubrus da upije višak masnoće. Posuti šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem