Samo par sastojaka i malo vremena i dobićete slatko pecivo koje će vas ostaviti bez daha. Smesa se pravi od 2 sastojka i prži u tiganju, pa ćete za manje od pola sata imati vruć slatkiš na vašem stolu.
Sastojci:
- 130 g brašna
- 100 ml slatke pavlake
- prstohvat soli
- ulje za prženje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U brašno dodajte prstohvat soli i pavlaku. Zamesiti mekano nelepljivo testo. Pokrijte testo prozirnom folijom i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Tanko razvaljajte testo. Isecite testo na dijamante. Napravite rez u sredini svakog dijamanta. Zagrejati ulje. Pržite sa svake strane do zlatno braon boje. Vadite na papirni ubrus da upije višak masnoće. Posuti šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Domaći turski sladoled sa 3 ukusa - čokolada, višnja i kikiriki
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Najčokoladniji baskijski čizkejk sa brauni korom
Letnja vitaminska salata koja ide uz sve – od proje do pečenja
Mesne krofne sa rupom u sredini