Samo par sastojaka i malo vremena i dobićete slatko pecivo koje će vas ostaviti bez daha. Smesa se pravi od 2 sastojka i prži u tiganju, pa ćete za manje od pola sata imati vruć slatkiš na vašem stolu.
Sastojci:
- 130 g brašna
- 100 ml slatke pavlake
- prstohvat soli
- ulje za prženje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U brašno dodajte prstohvat soli i pavlaku. Zamesiti mekano nelepljivo testo. Pokrijte testo prozirnom folijom i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Tanko razvaljajte testo. Isecite testo na dijamante. Napravite rez u sredini svakog dijamanta. Zagrejati ulje. Pržite sa svake strane do zlatno braon boje. Vadite na papirni ubrus da upije višak masnoće. Posuti šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus