Nemaština je naučila ljude da se snađu sa onime što imaju u frižideru i špajzu i tako su nastali neki od najlepših recepata za brzinaska i ukusna jela. Jedan od njih je i ovaj za taranu koja se pravi od samo 2 sastojka koja svaka domaćinksa kuća ima, a to su jaja i brašno. Svaka domaćica je znala recept za taranu, a najbolje od svega je što možete da je dodajte u glavna jela, ali i da jedete kao slatkiš tako što ćete je potopiti u mleko i preliti čokoladom.
- Sastojci:
- 5 jajeta
- 500 g oštrog brašna
Priprema:
U posudu sipajte oko 150 g brašna, pa dodajte jaja i sjedinite, a onda dodajte i preostalo brašno. Kratko mestite, samo toliko da se sastojci sjedine. Zatim dobijeno testo izrendajte, veličinu izaberite sami. Posložite taranu na krpu i pospite brašnom, pa ostavite da se suši nekih 24 časa. Par puta je protresite kako bi se ravnomerno sušila. Osušenu taranu čuvajte u krpenim vrećama, na suvom mestu. Gotovu taranu možete da kuvate u paprikašu, da je dodate u čorbu, da je prelijte mlekom ili jogurtom...
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus