Kolač koji se ne peče je odlično rešenje kada želite nešto što će vam uspeti iz prvog pokušaja. Nutela i piškote su najbolja kombinacija, a za pripremu ovog kolača vam treba nekih 20 minuta. Najteži deo je da sačekate da se ohladi. Kolač sa piškotama i nutelom je dobar izbor i kada vam dolaze prijatelji.
Sastojci:
- 200 g piškota
- 750 ml mleka
- 4 jajeta
- 50 g kukuruznog skroba
- 120 g nutele
- 20 g putera
- malo vanilin šećera
Recept za kolač sa piškotama i nutelom:
Napravite fil
Umutite žumanca sa skrobom, pa sipajte mleko (500 ml) i sve lepo sjedinite tako da nema grudvica. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim sklonite sa šporeta i u vruć fil dodajte nutelu, vanilin šećer i promešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Na kraju dodajte puter i opet promešajte.
Napravite kolač
Piškote presecite na pola, pa umočite u mleko (250 ml). Ređajte uspravno u vatrostalnu posudu. Fil sipajte u kesu za zamrzivač kojoj ćete iseći vrh ili u špric za kolače. Sipajte fil između piškota, a onda premažite i vrh.
Ohladite kolač
Kolač sa piškotama i nutelom prekrijte folijom i stavite u frižider na 2-3 sata, pa služite. Prijatno!
Pročitajte i ovo: Kolač sa piškotama i malinama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus