Čokoladna tortabez brašna pravi se bez dodatog šećera i ulja i bez brašna. Možda ćete želeti da probate i čokoladni čizkejk od 5 sastojaka koji se lako sprema. Čokoladna torta se pravi sa urmama pa joj ni nije potreban šećer. Evo kako da napravite čokoladnu tortu bez brašna!
Sastojci:
- 2 šolje urmi, bez koštica
- 6 kašika kakao praha
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 3 jajeta
Za čokoladnu glazuru:
- 3 kašike kokosovog ulja
- 6 kašika kakao praha
- 3 kašike meda
Recept za čokoladnu tortu bez brašna
Zagrejte rernu
Za čokoladnu tortu od bez brašna zagrejte rernu na 180 C. Obložite kalup za tortu sa papirom za pečenje.
Izmiksirajte testo i pecite
Dodajte urme u mašinu za hranu i mešajte dok se ne formira pasta. Zatim dodajte kakao i miksirajte dok se ne sjedine i ne formira se lopta. Na kraju dodajte prašak za pecivo, so i jaja. Miksirajte ponovo dok ne postane glatko – oko 1 minut. Prebacite testo u tepsiju i ravnomerno poravnajte vrh. Pecite 30-35 minuta - nemojte preterati. Ostavite da se ohladi u tepsiji 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
Napravite preliv
Umutite ulje i kakao prah dok se ne sjedine. Zatim dodajte med i umutite dok smesa ne postane glatka. Rasporedite ga po ohlađenoj torti i ravnomerno rasporedite. Uživajte u čokoladnoj torti bez brašna!
Pročitajte kako se pravi lagani kolač sa džemom i jabukama za štedljive domaćice.
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus