Torta od čokolade, kestena i ruzmarina, bez brašna, predstavlja idealan balans između baršunastog kestena i bogate, mekane čokolade. Možda ćete želeti da probate i Đavolju tortu - čokoladno savršenstvo. Međutim ova torta se pravi bez brašna, samo sa kakaom, kesten pireom, jajima i bademom u prahu. Vrlo ispunjavajući desert, za koji vam treba manje od sat vremena. Evo kako da napravite tortu od čokolade, kestena i ruzmarina!

Sastojci:

  • Slani puter, omekšan, za podmazivanje
  • 500 g zaslađenog kesten pirea
  • 4 velika jajeta
  • 75 g mlevenih badema
  • 40 g kakao praha, prosejanog
  • Listovi od 4 grančice ruzmarina, plus dodatno za ukras
  • Šećer u prahu za posipanje

Recept za tortu od čokolade, kestena i ruzmarina

12:31
Korak 1

Zagrejte rernu

Za tortu od čokolade, kestena i ruzmarina zagrejte rernu na 180°C. Pripremite sve potrebne sastojke.

12:35
Korak 2

Umutite jaja i kesten pire

Sipajte kesten pire u veliku posudu za mešanje. Viljuškom lagano umutite žumanca, pa ih dodajte u pire. Sipajte mlevene bademe, dodajte kakao i dobro promešajte. Listove ruzmarina grubo iseckajte, dodajte ih u testo, pa mešajte dok se dobro ne sjedine.

12:36
Korak 3

Pecite tortu

U drugoj velikoj čistoj posudi umutite belanca u čvrst sneg, a zatim umešajte u čokoladnu mešavinu. Sipajte u pripremljen kalup za torte i pospite sa nekoliko grančica ruzmarina. Pecite 40-45 minuta dok čačkalica ne izađe suva. Ostaviti da se ohladi u plehu, pa okrenite. Pre serviranja pospite šećerom u prahu. Uživajte u torti od čokolade, kestena i ruzmarina!

Pročitajte kako se pravi mančmelou kolač – savršeno penast

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Najbrža čokoladna torta

StvarUkusa/L.S.