Sastojci:
- 40 g putera, omekšanog
- 150 g šećera
- 2 jajeta
- 4 velike, veoma zrele banane izgnječene
- 130 ml kiselepavlake
- 1 vanilin šećer
- 310 g višenamenskog brašna
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 130 g seckanih oraha, po želji
Recept za banana hleb sa kiselom pavlakom:
Zagrejte rernu na 160 stepeni C i obilno podmažite dva kalupa za vekne. Umutite puter i šećer u velikoj posudi, dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte jaja i dobro promešajte. Dodajte pavlaku, pasirane banane, vanilin šećer i mešajte da se sjedini. Dodajte brašno, so, cimet i sodu bikarbonu u vlažne sastojke i mešajte dok se ne sjedine. Dodajte i seckane orahe.
Podelite testo ravnomerno između pripremljenih kalupa za hleb. Pecite 1 sat ili dok čačkalica zabodena u centar ne bude čista.
Banana hleb je idealan za užinu, desert ili varijantu slatkog doručka koji je popularan u inostranstvu. Ukoliko volite banane, možda ćete želeti da napravite ove brze uštipke.
Pročitajte kako se pravi desert od banana i vanila krema sa keksom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem