Krofne se jedu od davnina, a njihova priprema ipak zahteva malo umeća. Sada vam donosimo jednostavniji recept za mini slane krofne koje se prave bez brašna. Preukusne su, a za njihovu pripremu je potrebno par sastojaka koje svaka domaćica već ima kod kuće. Možete da ih služite i kada su neke svečane prilike, a ako ste ljubitelj slatkih, onda pročitajte i kako da napravite italijanske krofne.

Sastojci: 

  • 120 g ovsenih pahuljica 
  • 200 ml vode 
  • 40 ml ulja 
  • 3 jajeta 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1/4 kašičice mlevenog đumbira 
  • 1/3 kašičice mlevenog korijandera 
  • 1/3 kašičice italijanskog začina 

Recept za slane krofnice: 

U šerpu sipajte ulje i vodu i kada se malo zagreje dodajte mlevene ovsene pahuljice. Zatim dodajte so, đumbir, korijander i italijanski začin, pa sve lepo promešajte i kuvajte dok se sastojci ne sjedine. Dobijenu smesu stavite u neku posudu, pa postepeno dodajte jaja i posle svakog dodavanja promešajte. Sipajte smesu u kesu za zamrzivač i isecite vrh. Sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, pa smanjite temperaturu na 150°C i pecite još 15 minuta. 

Pročitajte i ovo: Bakine slane krofne sa sirom

BONUS VIDEO: 

Krofne sa rupom na sredini Intsgram/Cookistwow

StvarUkusa/S.B.