Krofne se jedu od davnina, a njihova priprema ipak zahteva malo umeća. Sada vam donosimo jednostavniji recept za mini slane krofne koje se prave bez brašna. Preukusne su, a za njihovu pripremu je potrebno par sastojaka koje svaka domaćica već ima kod kuće. Možete da ih služite i kada su neke svečane prilike, a ako ste ljubitelj slatkih, onda pročitajte i kako da napravite italijanske krofne.
Sastojci:
- 120 g ovsenih pahuljica
- 200 ml vode
- 40 ml ulja
- 3 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice mlevenog đumbira
- 1/3 kašičice mlevenog korijandera
- 1/3 kašičice italijanskog začina
Recept za slane krofnice:
U šerpu sipajte ulje i vodu i kada se malo zagreje dodajte mlevene ovsene pahuljice. Zatim dodajte so, đumbir, korijander i italijanski začin, pa sve lepo promešajte i kuvajte dok se sastojci ne sjedine. Dobijenu smesu stavite u neku posudu, pa postepeno dodajte jaja i posle svakog dodavanja promešajte. Sipajte smesu u kesu za zamrzivač i isecite vrh. Sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, pa smanjite temperaturu na 150°C i pecite još 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Bakine slane krofne sa sirom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus