Krofne se jedu od davnina, a njihova priprema ipak zahteva malo umeća. Sada vam donosimo jednostavniji recept za mini slane krofne koje se prave bez brašna. Preukusne su, a za njihovu pripremu je potrebno par sastojaka koje svaka domaćica već ima kod kuće. Možete da ih služite i kada su neke svečane prilike, a ako ste ljubitelj slatkih, onda pročitajte i kako da napravite italijanske krofne.
Sastojci:
- 120 g ovsenih pahuljica
- 200 ml vode
- 40 ml ulja
- 3 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice mlevenog đumbira
- 1/3 kašičice mlevenog korijandera
- 1/3 kašičice italijanskog začina
Recept za slane krofnice:
U šerpu sipajte ulje i vodu i kada se malo zagreje dodajte mlevene ovsene pahuljice. Zatim dodajte so, đumbir, korijander i italijanski začin, pa sve lepo promešajte i kuvajte dok se sastojci ne sjedine. Dobijenu smesu stavite u neku posudu, pa postepeno dodajte jaja i posle svakog dodavanja promešajte. Sipajte smesu u kesu za zamrzivač i isecite vrh. Sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, pa smanjite temperaturu na 150°C i pecite još 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Bakine slane krofne sa sirom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan