Isprobajte recept za kremasti domaći sladoled sa belom čokoladom, malinama i keksom. Ovaj slatkiš će vas i osvežiti i oduševiti ukusom. Pravi se lako, tako da će uspeti i početnicima u kuvanju.
Sastojci:
- 5 žumanaca
- 5 ravnih kašika šećera
- 1 kašika arome od vanile
- 300 g bele čokolade
- 300 g malina
- 100 g mlevenog plazma keksa
- 500 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite penasto žumanca sa šećerom. Potom ih stavite da se kuvaju na pari, uz stalno mešanje, oko 10 minuta. Kada se zagreju, nakon 5 minuta dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Ostavite da se ohladi, a za to vreme umutite pavlaku sa aromom vanile. Pomešajte sa žumancima pa umutite dobro. Ubacite keks i maline, promešajte i stavite u zamrzivač.
Izvor: šerpica.net
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus