Isprobajte recept za kremasti domaći sladoled sa belom čokoladom, malinama i keksom. Ovaj slatkiš će vas i osvežiti i oduševiti ukusom. Pravi se lako, tako da će uspeti i početnicima u kuvanju.
Sastojci:
- 5 žumanaca
- 5 ravnih kašika šećera
- 1 kašika arome od vanile
- 300 g bele čokolade
- 300 g malina
- 100 g mlevenog plazma keksa
- 500 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite penasto žumanca sa šećerom. Potom ih stavite da se kuvaju na pari, uz stalno mešanje, oko 10 minuta. Kada se zagreju, nakon 5 minuta dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Ostavite da se ohladi, a za to vreme umutite pavlaku sa aromom vanile. Pomešajte sa žumancima pa umutite dobro. Ubacite keks i maline, promešajte i stavite u zamrzivač.
Izvor: šerpica.net
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem