Brze grisine sa mocarelom idealna su grickalica, koju možete da napravite ukoliko su vam preostale kore od pite ili jednostavno želite da obradujete klince zdravom zanimacijom bez dodatih aditiva. Super su posluženje uz piće ukoliko imate goste, a što je najbolje od svega peku se samo 8 minuta. Hrskave su, kada ih zagrizete sir se razvlači, a toliko su zarazne da nećete moći da prestanete da ih jedete.
Sastojci:
- 2-3 lista kora za pitu
- 100 g mocarele
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 ml kisele vode
- sušeni bosiljak
- prstohvat soli
Priprema:
U čaši ili činiji pomešajte kiselu vodu i maslinovo ulje, dodajte malo soli i dobro promešajte da se lepo sjedine. Svaku koru isecite na 4 jednaka dela, pa je premažite malo ovom mešavinom. U jedan kraj stavite narendanu mocarelu, pa je zamotajte u grisinu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materija. Ređajte ih na pleh obložen pek papirom, premažite sa još malo maslinovog ulja i pospite sušenim bosiljkom. Pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni 8 minuta, dok ne dobiju hrskavu, rumenu koricu. Postupak pripreme možete pogledati u videu u nastavku teksta.
Izvor: Nismo kod kuće
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem