Brze grisine sa mocarelom idealna su grickalica, koju možete da napravite ukoliko su vam preostale kore od pite ili jednostavno želite da obradujete klince zdravom zanimacijom bez dodatih aditiva. Super su posluženje uz piće ukoliko imate goste, a što je najbolje od svega peku se samo 8 minuta. Hrskave su, kada ih zagrizete sir se razvlači, a toliko su zarazne da nećete moći da prestanete da ih jedete.
Sastojci:
- 2-3 lista kora za pitu
- 100 g mocarele
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 ml kisele vode
- sušeni bosiljak
- prstohvat soli
Priprema:
U čaši ili činiji pomešajte kiselu vodu i maslinovo ulje, dodajte malo soli i dobro promešajte da se lepo sjedine. Svaku koru isecite na 4 jednaka dela, pa je premažite malo ovom mešavinom. U jedan kraj stavite narendanu mocarelu, pa je zamotajte u grisinu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materija. Ređajte ih na pleh obložen pek papirom, premažite sa još malo maslinovog ulja i pospite sušenim bosiljkom. Pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni 8 minuta, dok ne dobiju hrskavu, rumenu koricu. Postupak pripreme možete pogledati u videu u nastavku teksta.
Izvor: Nismo kod kuće
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Izdašna salata sa brokolijem, karfiolom i slaninom
Jednostavni mafini sa crnim grožđem
OBELEŽEN POČETAK ŠESTOG CIKLUSA PROJEKTA „ZASADI DRVO“