Princes krofne su francuska poslastica i jedan su od omiljenih slatkiša svih generacija. Poslastičarski žuti fil je njihovo najpoznatije punjenje. Osnovu ovog deserta čine krofnice od kuvanog testa, punjene različitim nadevom ili prelivene nekim finim sosom, dok su odozgo posute šećerom u prahu.
Sastojci:
- 200 ml vode
- 5 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 3-4 jajeta
- 1 kesica šlag krema
Priprema:
Sipati vodu u šerpu, dodajte ulje i stavite da provri. Dodati brašno i izmešati. Peći, uz stalno mešanje, tek toliko da se brašno zapari. Malo prohladiti pa dodavati jedno po jedno jaje uz intezivno mešanje. Testo mora da bude ređe da pada sa varjače. U manju šerpicu sipati ulja za prst, pa malom kašičicam vaditi testo i spuštati u vrelo ulje. Jako brzo rastu i same se okreću.
Savet: Stavite ih gusto inače ih je teško obuzdati od okretanja. Vaditi na salvetu. Umututi šlag, svaku krofnu raseći na pola i puniti šlagom pomoću šprica. Posuti prah šećerom.
Izvor: Bakina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus