Princes krofne su francuska poslastica i jedan su od omiljenih slatkiša svih generacija. Poslastičarski žuti fil je njihovo najpoznatije punjenje. Osnovu ovog deserta čine krofnice od kuvanog testa, punjene različitim nadevom ili prelivene nekim finim sosom, dok su odozgo posute šećerom u prahu.

Sastojci:

  • 200 ml vode
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike ulja
  • 3-4 jajeta
  • 1 kesica šlag krema

Priprema:

Sipati vodu u šerpu, dodajte ulje i stavite da provri. Dodati brašno i izmešati. Peći, uz stalno mešanje, tek toliko da se brašno zapari. Malo prohladiti pa dodavati jedno po jedno jaje uz intezivno mešanje. Testo mora da bude ređe da pada sa varjače. U manju šerpicu sipati ulja za prst, pa malom kašičicam vaditi testo i spuštati u vrelo ulje. Jako brzo rastu i same se okreću.

Savet: Stavite ih gusto inače ih je teško obuzdati od okretanja. Vaditi na salvetu. Umututi šlag, svaku krofnu raseći na pola i puniti šlagom pomoću šprica. Posuti prah šećerom. 

Izvor: Bakina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE