Pripremite ukusno varivo sa krompirom i tikvicama. Lagano i fino, baš prija kada su velike vrućine, a sprema se relativno brzo. Jelo na kašiku koje osvaja na prvi zalogaj, držaće vas sitim satima.

Sastojci:

  • 1 veća glavica luka
  • 1 veća sveža paprika
  • 2 veće šargarepe
  • 3 veća krompira
  • 1 manja tikvica
  • manji koren celera sa listom
  • ulje
  • 1 veća kašika avara
  • crvena mlevena paprika, so, biber, lovorov list

Priprema:

Operite i očistite svo provrće. Luk  iseckajte na rezance, šargarepu i krompir na kolutove, papriku krupnije, celer i tikvicu na kocke. Prorpžiti na malo maslinovog ulja luk, papriku i šargarepu a zatim dodajte ostalo povrće uz dodavanje po malo vode. Dodati lovorov list i crvenu papriku. Kad se ukrčka, dodati so, biber i na kraju seckan peršun. Ne dodavati vodu da ne bi bilo previše tečno.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE