Pripremite ukusno varivo sa krompirom i tikvicama. Lagano i fino, baš prija kada su velike vrućine, a sprema se relativno brzo. Jelo na kašiku koje osvaja na prvi zalogaj, držaće vas sitim satima.
Sastojci:
- 1 veća glavica luka
- 1 veća sveža paprika
- 2 veće šargarepe
- 3 veća krompira
- 1 manja tikvica
- manji koren celera sa listom
- ulje
- 1 veća kašika avara
- crvena mlevena paprika, so, biber, lovorov list
Priprema:
Operite i očistite svo provrće. Luk iseckajte na rezance, šargarepu i krompir na kolutove, papriku krupnije, celer i tikvicu na kocke. Prorpžiti na malo maslinovog ulja luk, papriku i šargarepu a zatim dodajte ostalo povrće uz dodavanje po malo vode. Dodati lovorov list i crvenu papriku. Kad se ukrčka, dodati so, biber i na kraju seckan peršun. Ne dodavati vodu da ne bi bilo previše tečno.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus