Seme maka je veoma popularno u kulinarstvu kao dodatak proizvodima od testa i kolačima, sosevima i različitim jelima. Kada je u kombinaciji sa čokoladom dobija se prava rapsodija ukusa. Ovaj kolač se veoma jednostavno priprema, a izuzetno je ukusan.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 50 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 100 g suvog groždja
- 10 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g maka (ne mora mleven)
Glazura:
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno prosejano sa praškom za pecivo, ulje, jogurt, suvo grožđe i sve izmešati. Pleh podmazati uljem pa posuti malo brašnom. Sipati 2/3 testa testa u pleh i rasporediti. U ostatak testa dodati mak i promešati. Sipati preko svetlog dela i kašikom poravnati. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Po želji rastopiti 100 g čokolade sa 2 kašike ulja i preliti gotov kolač.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem