Seme maka je veoma popularno u kulinarstvu kao dodatak proizvodima od testa i kolačima, sosevima i različitim jelima. Kada je u kombinaciji sa čokoladom dobija se prava rapsodija ukusa. Ovaj kolač se veoma jednostavno priprema, a izuzetno je ukusan.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 100 g šećera
  • 50 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • 100 g suvog groždja
  • 10 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g maka (ne mora mleven)

Glazura:

  • 100 g čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno prosejano sa praškom za pecivo, ulje, jogurt, suvo grožđe i sve izmešati. Pleh podmazati uljem pa posuti malo brašnom. Sipati 2/3 testa testa u pleh i rasporediti. U ostatak testa dodati mak i promešati. Sipati preko svetlog dela i kašikom poravnati. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Po želji rastopiti 100 g čokolade sa 2 kašike ulja i preliti gotov kolač.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE