Domaći sladoled od limuna pravi se sa sokom i korom ovog citrusa, uz slatku pavlaku i žumanca. Ako volite sladolede možda ćete želeti da napravite i pohovani sladoled kao iz restorana. Evo i kako da napravite savršen domaći sladoled od limuna!
Sastojci:
- 130 ml punomasnog mleka
- 130 g šećera
- 5 velikih žumanaca, lagano umućenih
- 3 kašike rendane limunove kore
- 100 ml svežeg limunovog soka
- 250 ml slatke pavlake
Recept za domaći sladoled od limuna:
U malom loncu zagrejte mleko na 175 °, a zatim umešajte šećer dok se ne rastvori. Umutiti malu količinu ovog mleka u žumanca. Vratite sve u lonac, neprestano mešajući. Dodajte limunovu koricu. Kuvajte uz stalno mešanje na laganoj vatri, dok smesa ne bude dovoljno gusta da obloži metalnu kašiku. Ne dozvoliti da proključa.
Odmah uklonite sa vatre; umešajte limunov sok i slatkupavlaku. Stavite u posudu. Pritisnite najlonsku foliju po površini krema; stavite u frižider na nekoliko sati ili preko noći. Prebacite sladoled u posude za zamrzavanje i zamrznite na 2-4 sata ili dok se ne stegne. Ponovite sa preostalom smesom. Servirajte i uživajte!
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu