Kolač sa džemom od kajsija i kokosom se jednostavno sprema, a izgledom podseća na lenju pitu. Ako želite da se zasladite, a da ne provedete sate u kuhnji, onda se odlučite za ovaj recept. Napravite mekani kolač sa džemom i kokosom koji možete da poslužite i prijateljima.
Sastojci:
- 4 jajeta
- prstohvat soli
- 8 g vanilin šećera
- 100 g šećera
- 3 kašike ulja
- 100 g brašna
- 50 g kukuruznog skroba
- 8 g praška za pecivo
- džem od kajsije
- kokos
Recept za kolač sa džemom od kajsija i kokosa:
Penasto umutite jaja sa prstohvatom soli, šećerom i vanilin šećerom. Zatim u tu smesu dodajte prosejano brašno, kukuruzni skrob i prašak za pecivo. Lagano sjedinite špatulom i na kraju sipajte ulje. Sve lepo promešajte, pa dobijenu smesu sipajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta. Biskvit presecite na pola, pa jednu polovinu premažite džemom od kajsija. Preko stavite drugi biskvit i isto ga premažite džemom od kajsija. Pospite kokosom i služite.
Pročitajte i ovo: Čokoladni brauni sa džemom i jagodama
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan