Kada želite da napravite kolač od sastojaka koje već imate kod kuće, ovaj recept je odličan izbor. Lako se sprema, a jedino će vam malo više vremena oduzeti čekanje da se ispeče kolač sa džemom. Najpre se pomešaju sastojci za testo, a potom ispeče polovina smese. Potom se dodaje i druga polovina testa i džem. Odlično ide uz popodnevnu kafu!

Sastojci:

  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • 180 g šećera
  • 10 g vanilinog šećera
  • 150 ml ulja
  • 150 ml mleka
  • 380 g brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 150 g džema po izboru

Recept za kolač sa džemom:

Razbijte jaja u činiju i dodajte so. Umiksajte, pa paralelno dodajte šećer i vanilin šećer. Kada dobijete penastu smesu, sipajte ulje i mleko, pa nastavite da mutite. U smesu dodajte prosejanu mešavinu brašna i praška za pecivo, pa mikserom umutite testo. Obložite pleh papirom za pečenje, pa rasporedite polovinu testa za kolač. Pecite na 180°C oko 15 minuta. Potom nanesite i ostatak testa. Džem ubacite u kesu za zamrzivač, pa dodajte u obliku loptica po vrhu. Pecite kolač sa džemom na 180°C oko 35 minuta. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

BONUS VIDEO:

Instagram/recetassaludables.alicia Tart sa borovnicama

 Izvor: Jelena Knežević