Kada želite da napravite kolač od sastojaka koje već imate kod kuće, ovaj recept je odličan izbor. Lako se sprema, a jedino će vam malo više vremena oduzeti čekanje da se ispeče kolač sa džemom. Najpre se pomešaju sastojci za testo, a potom ispeče polovina smese. Potom se dodaje i druga polovina testa i džem. Odlično ide uz popodnevnu kafu!
Sastojci:
- 3 jaja
- prstohvat soli
- 180 g šećera
- 10 g vanilinog šećera
- 150 ml ulja
- 150 ml mleka
- 380 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 150 g džema po izboru
Recept za kolač sa džemom:
Razbijte jaja u činiju i dodajte so. Umiksajte, pa paralelno dodajte šećer i vanilin šećer. Kada dobijete penastu smesu, sipajte ulje i mleko, pa nastavite da mutite. U smesu dodajte prosejanu mešavinu brašna i praška za pecivo, pa mikserom umutite testo. Obložite pleh papirom za pečenje, pa rasporedite polovinu testa za kolač. Pecite na 180°C oko 15 minuta. Potom nanesite i ostatak testa. Džem ubacite u kesu za zamrzivač, pa dodajte u obliku loptica po vrhu. Pecite kolač sa džemom na 180°C oko 35 minuta.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO:
Izvor: Jelena Knežević
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem