Ideja za sitne kolače nikad dosta! Od osvežavajućih sitnih kolača sa mandarinama do onih čokoladnih - uvek je najbolja opcija da imate razne vrste na prazničnoj i slavskoj trpezi. Pripremili smo vam odličan recept za sitne kolače sačokoladom. Ovaj recept je malo drugačijih od onih na koji smo navikli jer se sprema i sa voćnim džemom. Nema sumnje da će biti favorit među gostima, a možete ih spremiti i u posnoj varijanti sa posnim keksom, margarinom i posnom čokoladom.
Sastojci:
- 70 g keksa
- 2 kašike putera
- 1 banana
- 1 kašika limunovog soka
- 2 kašike putera od kikirikija
- 100 g čokolade
- 6 kašika voćnog džema po izboru
Recept za sitne kolače sa čokoladom, džemom i keksom:
Izblendirajte keks, pa dodajte otopljen puter i dobro sjedinite dva sastojka. Iseckajte bananu, pa dodajte limunov sok, ispasirajte, a onda dodajte puter od kikirikija. Čokoladu otopite na pari. U 6 silikonskih modlica za kolačiće stavite po 1 kašiku čokolade i razmažite je po ivicama uz pomoć četkice za premazivanje. Potom silikonske modlice stavite u kalup za mafine, pa u frižider na 5 minuta da se stegne čokolada. Premažite rupice ostatkom čokolade, pa ponovo vratite u frižider na 5 minuta. Dodajte po kašiku keksa, pa utisnite čašicom. Na keks rasporedite po kašiku voćnog džema. Dodajte po kašiku ispasirane banane, pa preko svakog sitnog kolača nanesite otopljenu čokoladu. Špatulom poravnajte čokoladu po vrhu, pa stavite sitne kolače u frižider na 1-2 sata da se stegne. Preporučujemo i posne bajadere sa orasima.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus