U toku je Božićni post, pa svi praznici i slave koji su u ovom periodu trebalo bi da budu posne. Danas postoji dovoljno zamena za mrsne namirnice, pa neka od najpoznatijih jela možete da napravite u posnoj verziji. Ipak, ono čemu niko ne može da odoli svakako jesu bajadere. Ovi sitni kolači se prave od jednostvanih i jeftnih sastojaka, a mi vam umesto standardnog predlažemo ovaj recept. Bajaderenapravljene sa orasima i urmama možete bez griže savesti da jedete u toku posta. Uživajte. 

Sastojci:

  • 1 šolja oraha
  • 1 šolja mlevenih badema 
  • 3 kašike kokosovog ulja
  • 1/4 šolje putera od kikirikija
  • 3 kašike javorovog sirupa/meda
  • 1/2 kašičice soli
  • Za preliv:
  • 12 velikih urmi
  • 1 šolja oraha 
  • Za dekoraciju:
  • orasi 

Recept za posne bajadere sa orasima i urmama: 

Mlevene orahe pomešajte sa mlevenim bademima, istopljenim kokosovim ulje, puterom od kikirikija, medom ili javorovim sirupom i dodajte so. Lepo sjedinite smesu za posne bajadere, a zatim utisnite u kalup koji ste obložili pek papirom. Urme potopite u vodu nekih 15 minuta, pa procedite i dobro izblendirajte. Dodajte i mlevene orahe, pa pomešajte. Preko stavite smesu od urmi i lepo poravnajte. Ukrasite posne bajadere orasima i stavite u frižider da se stegnu. 

Pročitajte i ovo: Kinder bajadere

Instagram/helens_vegan_kitchen Posne bajadere sa orasima

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow dvobojni čajni kolačići

StvarUkusa/S.B.