Već generacijama unazad bajadera je glavna zvezda na svakoj trpezi, a kod ovog kolača je dobro to što možete da ga pravite u posnoj i mrsnoj verziji. Svaka domaćica koja je pripremala slavu je pravila bajaderu, a recept za ovu poslasticu se prenosi s kolena na koleno. Ako želite da probate nešto drugačije, predlažemo vam kinder bajaderu koja se pravi od plazme, kinder čokolade i kikirikija.

  • Sastojci:
  • 200 ml vode
  • 300 g šećera
  • 250 g putera 
  • 450 g mlevene plazme 
  • 150 g kinder čokolade
  • 150 g mlevenog kikirikija 
  • Za beli deo:
  • 150 ml vode
  • 400 g šećera
  • 250 g putera
  • 300 g mleka u prahu
  • Za glazuru:
  • 200 g kinder čokolade
  • 2 kašike ulja 

Priprema: 

Pomešajte šećer i vodu, pa kada se smesa zgusne dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Zatim u smesu dodajte kinder čokoladu i mlevenu plazu, kao i kikiriki, pa sve dobro promešajte. Dobijenu smesu sipajte u tepsiju koju ste obložili providnom folijom. Napravite beli deo kao i crni. Pomešajte šećer i vodu i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se smesa ne zgusne, a zatim dodajte puter i mleko u prahu. Dobro sjedinite i sipajte preko crnog dela. Poravnajte i pokrijte providnom folijom, pa stavite u frižider da se stegne. Napravite glazuru tako što ćete istopit kinder čokoladu sa uljem. Prelijte preko kolača i vratite u frižider da se stegne. 

Napomena: Kolač možete i ne morate da prelivate glazurom. 

BONUS VIDEO: 

Kolač sa nutelom Instagram/Fitwaffle Kitchen

Izvor: StvarUkusa