Čokoladni trileće nije komplikovan za pripremu, pa je savršen i za one manje vešte u kuhinji. Kombinacija slasne i natopljene kore sa osvežavajućim filom prosto se topi u ustima. Svaki ljubitelj čokoladnih kolača oceniće ga sa čistom desetkom!

  • Sastojci:
  • Za koru:
  • 2 šolje brašna
  • 2 šolje šećera
  • 1 šolja kakao praha
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1/2 kašičice cimeta
  • prstohvat soli
  • 3 šolje mleka
  • 1/2 šolje ulja
  • 2 jajeta
  • 2 kašičice ekstrakta od vanile
  • 240 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 180 g mleka u prahu
  • Za fil:
  • 1 šolja slatke pavlake
  • 1,5 kašika šećera
  • 1 kašika kakaoa
  • 1/4 kašičice ekstrakta od vanile
  • čokoladne mrvice za posipanje (opciono)

Priprema:

U veću posudu ubacite brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, i so. Promešajte sastojke, pa dodajte 2 šolje mleka, ulje, jaja, ekstrakt od vanile, pa umutite žicom. Smesu izlijte u kalup premazan istopljenim puterom ili uljem, pa pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Ostavite da se prohladi 10-ak minuta. U međuvremenu dodajte 1 šolju mleka i kondenzovano mleko i mleko u prahu, pa promešajte. Čačkalicom izbockajte prohlađenu koru i sipajte mešavinu mleka. Pokrijte pleh i ostavite u frižideru 2 sata. Dok se kolač hladi, u posudu dodajte slatku pavlaku, šećer, kakao i ekstrakt vanile. Miksajte dok ne dobijete teksturu fila, pa ostavite u frižider. Kada se kora potpuno ohladi, nanesite fil i pospite čokoladnim mrvicama po želji.

BONUS VIDEO:

instagram/cookistwow Lažni recept za tri leće

 Izvor: StvarUkusa