Čokoladni trileće nije komplikovan za pripremu, pa je savršen i za one manje vešte u kuhinji. Kombinacija slasne i natopljene kore sa osvežavajućim filom prosto se topi u ustima. Svaki ljubitelj čokoladnih kolača oceniće ga sa čistom desetkom!
- Sastojci:
- Za koru:
- 2 šolje brašna
- 2 šolje šećera
- 1 šolja kakao praha
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 kašičice cimeta
- prstohvat soli
- 3 šolje mleka
- 1/2 šolje ulja
- 2 jajeta
- 2 kašičice ekstrakta od vanile
- 240 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
- 180 g mleka u prahu
- Za fil:
- 1 šolja slatke pavlake
- 1,5 kašika šećera
- 1 kašika kakaoa
- 1/4 kašičice ekstrakta od vanile
- čokoladne mrvice za posipanje (opciono)
Priprema:
U veću posudu ubacite brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, i so. Promešajte sastojke, pa dodajte 2 šolje mleka, ulje, jaja, ekstrakt od vanile, pa umutite žicom. Smesu izlijte u kalup premazan istopljenim puterom ili uljem, pa pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Ostavite da se prohladi 10-ak minuta. U međuvremenu dodajte 1 šolju mleka i kondenzovano mleko i mleko u prahu, pa promešajte. Čačkalicom izbockajte prohlađenu koru i sipajte mešavinu mleka. Pokrijte pleh i ostavite u frižideru 2 sata. Dok se kolač hladi, u posudu dodajte slatku pavlaku, šećer, kakao i ekstrakt vanile. Miksajte dok ne dobijete teksturu fila, pa ostavite u frižider. Kada se kora potpuno ohladi, nanesite fil i pospite čokoladnim mrvicama po želji.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem