Domaće bajadere su nezaobilazne na slavama i gosti ih obične prve zagrabe. Ove godine im dodajte i njihovu belu verziju sa kokosom i belom čokoladom, koja se isto lako pravi i ne peče se. Od ove količine dobićete pun oval štanglica u kojima ćete uživati sa ukućanima i gostima.
- Sastojci:
- 200 g šećera
- 200 ml vode
- 1 margarin
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g kokosa
- Glazura:
- 100 g bele čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
U šerpicu sipajte vodu i šećer, pa kad provri kuvajte još nekoliko minuta. Dodajte margarin i mešajte da se rastopi. Zatim dodajte mleveni keks i kokos i sve dobro izmešajte. Smesu izlijte u pleh obložen folijom i ostavite da se stegne. Belu čokoladu sa uljem istopite u mikrotalasnoj i prelijte bajaderu. Kad se stegne isecite na štanglice.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus