Domaće bajadere su nezaobilazne na slavama i gosti ih obične prve zagrabe. Ove godine im dodajte i njihovu belu verziju sa kokosom i belom čokoladom, koja se isto lako pravi i ne peče se. Od ove količine dobićete pun oval štanglica u kojima ćete uživati sa ukućanima i gostima.

  • Sastojci:
  • 200 g šećera
  • 200 ml vode
  • 1 margarin
  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g kokosa
  • Glazura:
  • 100 g bele čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema:

U šerpicu sipajte vodu i šećer, pa kad provri kuvajte još nekoliko minuta. Dodajte margarin i mešajte da se rastopi. Zatim dodajte mleveni keks i kokos i sve dobro izmešajte. Smesu izlijte u pleh obložen folijom i ostavite da se stegne. Belu čokoladu sa uljem istopite u mikrotalasnoj i prelijte bajaderu. Kad se stegne isecite na štanglice. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE