Sitni kolači su ukras svake trepze, a ako ove godine želite da ulepšate slavski ili praznični sto ukusnim poslasticama, naš predlog je da obavezno isprobate i ovaj recept. Sitni kolači sa belom čokoladom, keksom i mandarinama ne samo što su fantastičnog ukusa, nego izgledaju kao da su kupljeni u najboljim poslastičarnicama, a priprema je vrlo jednostavna. 

Sastojci:

  • Za džem od mandarine:
  • 300 g kriški mandarine
  • 50-100 g šećera
  • 15 g kukuruznog skroba
  • Za fil od mandarine:
  • 25 ml vode
  • 4 g želatina
  • 250 ml slatke pavlake 
  • 25 g šećera u prahu
  • Još:
  • 150 g bele čokolade
  • 9 komada keksa po izboru

Recept za sitne kolače sa mandarinom:

Oljuštene kriške mandarine dobro izblendirajte, pa procedite kroz sito. U posudi pomešajte šećer i skrob, pa dodajte u mandarine i dobro sjedinite da ne ostanu grudvice. Kuvajte dok se džem ne zgusne, uz neprestano mešanje. Ostavite da se džem ohladi. Istopite belu čokoladu, pa uzmite gumeni kalup u obliku manjih polulopti. Premažite svaku istopljenom čokoladom, pa stavite u zamrzivač na par minuta. Zatim premažite još jedan sloj čokolade. Vratite u zamrzivač na još par minuta. U posudi pomešajte vodu i želatin i ostavite da nabubri. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte džem od mandarine (ostavite malo za punjenje sitnih kolača). Zatim promešajte i dodajte istopljeni želatin. SIpajte fil u kalup za kolače, pa kašikom napravite malo uduljenje u koje ćete sipati preostali džem. Zatvorite keksom i stavite u frižider na 2 sata. Ukrasite sitne kolače džemom od mandarine ili istopljenom čokoladom. 

Pročitajte i ovo: Korpice od keksa punjene čokoladom

BONUS VIDEO: 

Čokoladne punjene praline  instagram/cookistwow

StvarUkusa/S.B.