Sitni kolači su ukras svake trepze, a ako ove godine želite da ulepšate slavski ili praznični sto ukusnim poslasticama, naš predlog je da obavezno isprobate i ovaj recept. Sitni kolači sa belom čokoladom, keksom i mandarinama ne samo što su fantastičnog ukusa, nego izgledaju kao da su kupljeni u najboljim poslastičarnicama, a priprema je vrlo jednostavna.
Sastojci:
- Za džem od mandarine:
- 300 g kriški mandarine
- 50-100 g šećera
- 15 g kukuruznog skroba
- Za fil od mandarine:
- 25 ml vode
- 4 g želatina
- 250 ml slatke pavlake
- 25 g šećera u prahu
- Još:
- 150 g bele čokolade
- 9 komada keksa po izboru
Recept za sitne kolače sa mandarinom:
Oljuštene kriške mandarine dobro izblendirajte, pa procedite kroz sito. U posudi pomešajte šećer i skrob, pa dodajte u mandarine i dobro sjedinite da ne ostanu grudvice. Kuvajte dok se džem ne zgusne, uz neprestano mešanje. Ostavite da se džem ohladi. Istopite belu čokoladu, pa uzmite gumeni kalup u obliku manjih polulopti. Premažite svaku istopljenom čokoladom, pa stavite u zamrzivač na par minuta. Zatim premažite još jedan sloj čokolade. Vratite u zamrzivač na još par minuta. U posudi pomešajte vodu i želatin i ostavite da nabubri. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte džem od mandarine (ostavite malo za punjenje sitnih kolača). Zatim promešajte i dodajte istopljeni želatin. SIpajte fil u kalup za kolače, pa kašikom napravite malo uduljenje u koje ćete sipati preostali džem. Zatvorite keksom i stavite u frižider na 2 sata. Ukrasite sitne kolače džemom od mandarine ili istopljenom čokoladom.
Pročitajte i ovo: Korpice od keksa punjene čokoladom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus