Nugat torta je najlepši spoj lešnika i čokolade. Raskošnog je ukusa i odličan izbor i za praznične trpeze. Za sve ljubitelje čokolade i lešnika, predlažemo najkremastiju nugat tortu. Slatki ukus savršeno "razbija" džem od maline. Svaki zalogaj se topi u ustima!
Sastojci:
- 450 g mlevenog keksa
- 125 g putera
- 3-4 kašike soka od pomorandže
- 200 g džema od malina
- 250 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade
- 200 g mlevenih lešnika
- Još:
- 500 ml slatke pavlake
- 80 g čokolade za ukras
- 100 g celih lešnika
Recept za najkremastiju nugat tortu:
U mleveni keks dodajte omekšali puter, pa dobro sjedinite rukom. Smesu za biskvit utisnite po okruglom plehu obloženom pek papirom i sa pokretnom ivicom. Pritisnite čašom biskvit za nugat tortu, pa poravnajte kašikom. Džem od maline prebacite u šerpu i na srednjoj temperaturi kuvajte i mešajte dok ne dobijete retku strukturu. Potom procedite, a onda proceđen džem rasporedite po biskvitu. Na laganijoj vatri propržite mlevene lešnike dok ne počne da fino miriše, a nakon toga prebacite mlevene lešnike u činiju. Zagrejte slatku pavlaku na laganijoj vatri, pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Otopljenu čokoladu i slatku pavlaku izlijte u mlevene lešnike, sjedinite sastojke i ostavite da se smesa ohladi. Umiksajte 500 ml slatke pavlake, a potom u umiksanu slatku pavlaku ubacite smesu sa čokoladom i orasima. Dobro promešajte, pa fil za nugat tortu nanesite preko džema od maline. Stavite u frižider dok se potpuno ne stegne. Propržite cele lešnike, a onda ih stavite na kuhinjsku krpom i prekrijte ih, pa rolajte dok se ne skine ljuska. Nugat tortu izvadite iz frižidera i uklonite pokrentu ivicu, pa je stavite na postolje i preko nje izrendajte čokoladu i rasporedite cele lešnike.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus