Medenjaci su kolači uz koje su odrasle mnoge generacije. Domaći medenjaci prave se lako - dovoljno je da pomešate sastojke za testo i med. Za danas smo pripremili lak recept za medenjake, ali obogaćenezačinima kao što su muskatni oraščić, cimet i karanfilić. Pored toga, dodaju se đumbir i korica limete u smesu za medenjake.
Sastojci:
- 150 g putera
- 55 g meda
- 1 kašika svežeg đumbira
- 1 kašičica korice limete
- 4 kašičice melase
- 1 kašičica mlevenog karanfilića
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica muskatnog oraščića
- 1 jaje
- 300 g glatkog brašna
Recept za medenjake sa aromatičnim začinima:
U veću činiju ubacite omekšali puter, med, sveži đumbir, koricu limete, a onda začine - mleveni karanfilić, cimet, melasu i muskatni oraščić. Umiksajte, pa ubacite jaje i ponovo umiksajte. Dodajte prosejano brašno u smesu za medenjake i miksajte. Kada dobijete ujednačenu teksturu, odvajajte približno jednake porcije kašikom i ređajte smesu za medenjake po plehu obloženom pek papirom. Pecite medenjake 15 minuta na 180°C. Služite ohlađene medenjake. Preporučujemo i novogodišnje medenjake sa rudolfom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus