Baunti je popularna čokoladica, a ako volite da je jedete onda predlažemo da napravite tortu istog ukusa. Pošto je počeo Božićni post, mi vam donosimo recept za posnu baunti tortu koja se pravi bez pečenja. Pogloga je od plazme, a fli sa kokosom se preliva čokoladnom glazurom. Ovoj savršenoj poslastici niko neće odoleti, a odlična je i kao posluženje za slavu. A ako volite spoj kokosa i čokolade, isprobajte drugačiji recept za baunti kolač.
Sastojci:
- Za podlogu:
- 200 g posnog plazma keksa
- 120 g margarina
- 1 kašika kakaoa
- Za kokos fil:
- 2,5 šolje mleka
- 2 šolje kokosa
- 1/2 šolje šećera
- 1/2 šolje griza
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 kašike margarina
- Za glazuru:
- 150 g posne čokolade
- 4 kašika ulja
Recept za posnu baunti tortu sa čokoladom i kokosom:
Plazma keks dobro izblendirajte, pa dodajte istopljeni margarin i kakao i lepo sjedinite. Zatim utisnite u kalup i stavite u frižider na pola sata. U šerpi pomešajte mleko i šećer i kuvajte dok ne krene da vri, a zatim dodajte griz i mešajte dok se smesa ne zgusne. Na kraju dodajte kokos, margarin i vanilu i mešajte dok se svi sastojci za fil dobro ne sjedine. Sipajte preko podloge od keksa i poravnajte. Zatim stavite u frižider na sat vremena. Za to vreme istopite čokoladu sa uljem i prelijte preko. Vratite na još 10 minuta da se stegne.
Pročitajte i ovo: Posna čokoladna torta sa plazmom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem