Baunti je popularna čokoladica, a ako volite da je jedete onda predlažemo da napravite tortu istog ukusa. Pošto je počeo Božićni post, mi vam donosimo recept za posnu baunti tortu koja se pravi bez pečenja. Pogloga je od plazme, a fli sa kokosom se preliva čokoladnom glazurom. Ovoj savršenoj poslastici niko neće odoleti, a odlična je i kao posluženje za slavu. A ako volite spoj kokosa i čokolade, isprobajte drugačiji recept za baunti kolač.
Sastojci:
- Za podlogu:
- 200 g posnog plazma keksa
- 120 g margarina
- 1 kašika kakaoa
- Za kokos fil:
- 2,5 šolje mleka
- 2 šolje kokosa
- 1/2 šolje šećera
- 1/2 šolje griza
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 kašike margarina
- Za glazuru:
- 150 g posne čokolade
- 4 kašika ulja
Recept za posnu baunti tortu sa čokoladom i kokosom:
Plazma keks dobro izblendirajte, pa dodajte istopljeni margarin i kakao i lepo sjedinite. Zatim utisnite u kalup i stavite u frižider na pola sata. U šerpi pomešajte mleko i šećer i kuvajte dok ne krene da vri, a zatim dodajte griz i mešajte dok se smesa ne zgusne. Na kraju dodajte kokos, margarin i vanilu i mešajte dok se svi sastojci za fil dobro ne sjedine. Sipajte preko podloge od keksa i poravnajte. Zatim stavite u frižider na sat vremena. Za to vreme istopite čokoladu sa uljem i prelijte preko. Vratite na još 10 minuta da se stegne.
Pročitajte i ovo: Posna čokoladna torta sa plazmom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus