Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJSLAĐI DOMAĆI MEDENJACI: Kao iz bakine kuhinje, jedu se danima, a spremni za tren

Recept za medenjake koji će vas vratiti u detinjstvo.

 Kako se prave medenjaci Izvor: Shutterstock

Medenjacisu starinska poslastica koja se pravi od testa u kojem je, kako i sam naziv kaže, glavni sastojak med. Priprema nije zahtevna, peku se samo 12 minuta, a što duže stoje to su lepši i mekši. Medenjaci nas sećaju na detinjstvo i bakinu kuhinju, a mi vam predlažemo da probate da ih napravite po najlakšem receptu.

  • Sastojci:
  • 5 kašika meda
  • 5 kašika šećera
  • 1 jaje
  • 5 kašika mleka
  • 5 kašika ulja
  • 450 g mekog brašna
  • 1 kašika sode bikarbone

Priprema:
Umutite med, šećer i jaje. Zatim dodajte mleko i ulje, kao i prosejano brašno sa sodom bikarbonom. Umesite testo, pa odvojite malo smese i oblikujte loptice. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 12 minuta, a onda ostavite još 3 minute u isključenoj rerni. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti