Medenjacisu starinska poslastica koja se pravi od testa u kojem je, kako i sam naziv kaže, glavni sastojak med. Priprema nije zahtevna, peku se samo 12 minuta, a što duže stoje to su lepši i mekši. Medenjaci nas sećaju na detinjstvo i bakinu kuhinju, a mi vam predlažemo da probate da ih napravite po najlakšem receptu.
- Sastojci:
- 5 kašika meda
- 5 kašika šećera
- 1 jaje
- 5 kašika mleka
- 5 kašika ulja
- 450 g mekog brašna
- 1 kašika sode bikarbone
Priprema:
Umutite med, šećer i jaje. Zatim dodajte mleko i ulje, kao i prosejano brašno sa sodom bikarbonom. Umesite testo, pa odvojite malo smese i oblikujte loptice. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 12 minuta, a onda ostavite još 3 minute u isključenoj rerni.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem