Medenjacisu starinska poslastica koja se pravi od testa u kojem je, kako i sam naziv kaže, glavni sastojak med. Priprema nije zahtevna, peku se samo 12 minuta, a što duže stoje to su lepši i mekši. Medenjaci nas sećaju na detinjstvo i bakinu kuhinju, a mi vam predlažemo da probate da ih napravite po najlakšem receptu.

  • Sastojci:
  • 5 kašika meda
  • 5 kašika šećera
  • 1 jaje
  • 5 kašika mleka
  • 5 kašika ulja
  • 450 g mekog brašna
  • 1 kašika sode bikarbone

Priprema:
Umutite med, šećer i jaje. Zatim dodajte mleko i ulje, kao i prosejano brašno sa sodom bikarbonom. Umesite testo, pa odvojite malo smese i oblikujte loptice. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 12 minuta, a onda ostavite još 3 minute u isključenoj rerni. 

Izvor: Stvar ukusa