Ako volite kolače, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Pravi se sa piškotama, pudingom od vanile i džemom. Jednostavna je priprema, pa uspeva i početnicima, a i vrlo je osvežavajuć i super je rešenje ako ne želite uvek da jedete čokoladne kolače.
Sastojci:
- 500 g smrznutih jagoda
- 200 g šećera
- 1 kašika kukuruznog skroba
- malo vode
- 700 ml mleka
- 80 g pudinga od vanile
- 400 g piškota
- kokosovo brašno
Recept za kolač sa džemom od jagoda i piškotama:
Napravite džem
U šerpi pomešajte jagode i 100 g šećera, pa kuvajte dok ne krene da vri. Zatim sklonite sa šporeta i dobro ispasirajte štapnim mikserom ili u blenderu. Zatim u smesu dodajte skrob koji ste razblažili sa malo vode, pa sve dobro sjedinite. Vratite na šporet i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Džem je spreman.
Napravite puding
U šerpi pomešajte 500 ml mleka, puding od vanile i šećer. Sve dobro promešajte, tako da nema grudvica. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.
Složite kolač
U vatrostalnu posudu poređajte piškote koje ste umočili u mleko (200 ml). Sipajte pola puding fila, pa preko i džem. Sve lepo poravnajte, pa poređajte još jedan sloj piškota koje ste umočili u mleko. Preko sipajte preostali puding, kao i džem, pa poravnajte. Stavite u frižider na 3 sata. Ukrasite kokosovim brašnom.
Pročitajte i ovo: Trileće sa ukusom jagode
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus