Devedeste godine su obeležile nestašice namirnica, pa su domaćice morale da se snalaze sa onim što imaju u špajzu i frižideru. Tako je nastao i čuveni embargo kolač koji se pravi od jeftinih sastojaka i to baš brzo i lako. Ukus je fantastičan, a mi predlažemo da recept za ovaj kolač isprobaju štedljive domaćice, ali i one koje žele da iznenade ukućane super poslasticom. Stari recept obogatite jabukama i čokoladom, pa možete da služite i kada su proslave.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 400 g šećera
- 400 ml vode
- 100 ml ulja
- 3 kašike džema
- 2 jabuke
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2 kašičice kakaoa
Recept za embargo kolač - super za štedljive domaćice:
U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer, sodu bikarbonu i kakao. Sve lepo promešajte, pa sipajte vodu i ulje. Opet sjedinite, pa dodajte džem i rendane jabuke. Sipajte dobijenu smesu u tepsiju koju ste obložili pek papirom, ili ste je nauljili i posuli brašnom, pa poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Na kraju možete da embargo kolač prelijte istopljenom čokoladom ako želite.
Pročitajte i ovo: Kolač sa čokoladom i pomorandžom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem