Devedeste godine su obeležile nestašice namirnica, pa su domaćice morale da se snalaze sa onim što imaju u špajzu i frižideru. Tako je nastao i čuveni embargo kolač koji se pravi od jeftinih sastojaka i to baš brzo i lako. Ukus je fantastičan, a mi predlažemo da recept za ovaj kolač isprobaju štedljive domaćice, ali i one koje žele da iznenade ukućane super poslasticom. Stari recept obogatite jabukama i čokoladom, pa možete da služite i kada su proslave. 

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 400 g šećera
  • 400 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 3 kašike džema
  • 2 jabuke
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2 kašičice kakaoa

Recept za embargo kolač - super za štedljive domaćice:

U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer, sodu bikarbonu i kakao. Sve lepo promešajte, pa sipajte vodu i ulje. Opet sjedinite, pa dodajte džem i rendane jabuke. Sipajte dobijenu smesu u tepsiju koju ste obložili pek papirom, ili ste je nauljili i posuli brašnom, pa poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Na kraju možete da embargo kolač prelijte istopljenom čokoladom ako želite.

Pročitajte i ovo: Kolač sa čokoladom i pomorandžom

BONUS VIDEO: 

TikTok/rainbownourishments Kolač sneško belić od kokosa

(StvarUkusa/S.B.)