Napuljski vafli nisu mnogo drugačiji od klasičnih, samo je potrebno da se malo razigrate. Testo se deli u tri odvojene činije i začini zasebnim ukusima. Ako volite vafle, možda ćete želeti da napravite i najlepšu poslasticu sa jagodama i bakinim kolačem. Evo i kako se prave napuljski vafli!
Sastojci:
- Ulje za podmazivanje
- 250 g višenamenskog brašna
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 250 g slatkepavlake
- 4 kašike neslanog putera otopljenog
- 2 velika jajeta
- kašičica ekstrakta vanile
- 40 g rastopljene čokolade
- 80 g suvih jagoda izmlevenih u prah
- 2-3 kapi crvene boje za hranu
- Čokoladni toping, grčki jogurt i sveže jagode za serviranje
Recept za napuljske vafle:
Zagrejte aparat za vafle. U posudi umutite brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku, puter i jaja; dodajte mešavinu brašna i mešajte dok se ne sjedine. Podelite testo ravnomerno između tri činije. U jednu posudu umešajte ekstrakt vanile. U drugoj posudi umešajte otopljenu čokoladu dok se dobro ne sjedini. U trećoj posudi umešajte prašak od jagode i crvenu boju za hranu.
Aparat za vafle lagano premažite uljem. Uzmite punu kašiku testa od jagoda i sipajte ga u vidu jedne trake na aparat. Koristite zadnju stranu kašike da ga raširite. Kašikom stavite traku testa od vanile pored testa od jagoda. Potom sipajte traku čokoladnog testa. Sve tri linije testa treba da se dodiruju.
Pecite prema uputstvima proizvođača. Ponovite proces sa preostalim testom. Servirajte vafle sa malo čokoladnog topinga, kašičicom grčkog jogurta i svežim jagodama.
Pročitajte zašto je ceo svet oduševljen ovim receptom za bakin kolač
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus