Pilav je jelo koje možete naći u mnogim kuhinjama, a osnovni sastojak je pirinač, a pored njega tu su i meso, povrće ili riba... sve zavisi od zemlje u kojoj ga jedete. Kod nas se tradicionalno pilav sprema sa piletinom, a ako želite da bude savršeno ukusan najbolje je da ga napravite sa celim piletom.
- Sastojci:
- 1 pile
- 350 g pirinča
- 1 crni luk
- suvi začin, slatka crvena paprika, kurkuma
Priprema:
Pile očistite i isecite, pa stavite u šerpu i prelijte vodom. Pospite suvim začinom i biberom, pa kuvajte dok meso ne omekša. Zatim iz šerpe izvadite meso, pa procedite supu. Po dnu velike vatrostalne posude pospite seckani crni luk koji ste prethodno ispržili, pa stavite pirinač, posolite, pobiberite i pospite kurkumom i crvenom paprikom. Promešajte i poređajte meso preko pirinča. Sipajte 2-3 kutlače supe da se pirinač lepo natopi, a onda stavite u rernu i pecite na 200°C oko 30-45 minuta. Povremeno dolivajte supu, a meso na pola pečenja okrenite da dobije boju sa obe strane.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem