Pilav je jelo koje možete naći u mnogim kuhinjama, a osnovni sastojak je pirinač, a pored njega tu su i meso, povrće ili riba... sve zavisi od zemlje u kojoj ga jedete. Kod nas se tradicionalno pilav sprema sa piletinom, a ako želite da bude savršeno ukusan najbolje je da ga napravite sa celim piletom.
- Sastojci:
- 1 pile
- 350 g pirinča
- 1 crni luk
- suvi začin, slatka crvena paprika, kurkuma
Priprema:
Pile očistite i isecite, pa stavite u šerpu i prelijte vodom. Pospite suvim začinom i biberom, pa kuvajte dok meso ne omekša. Zatim iz šerpe izvadite meso, pa procedite supu. Po dnu velike vatrostalne posude pospite seckani crni luk koji ste prethodno ispržili, pa stavite pirinač, posolite, pobiberite i pospite kurkumom i crvenom paprikom. Promešajte i poređajte meso preko pirinča. Sipajte 2-3 kutlače supe da se pirinač lepo natopi, a onda stavite u rernu i pecite na 200°C oko 30-45 minuta. Povremeno dolivajte supu, a meso na pola pečenja okrenite da dobije boju sa obe strane.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus