Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO GDE PRAVITE GREŠKU U PRIPREMI PILAVA: Pravilno odaberite meso

Za ručak napravite pilav koji će cela porodica zavoleti na prvi zalogaj.

 Pilav sa piletinom Izvor: Shutterstock

Pilav je jelo koje možete naći u mnogim kuhinjama, a osnovni sastojak je pirinač, a pored njega tu su i meso, povrće ili riba... sve zavisi od zemlje u kojoj ga jedete. Kod nas se tradicionalno pilav sprema sa piletinom, a ako želite da bude savršeno ukusan najbolje je da ga napravite sa celim piletom. 

  • Sastojci: 
  • 1 pile 
  • 350 g pirinča
  • 1 crni luk 
  • suvi začin, slatka crvena paprika, kurkuma 

Priprema:

Pile očistite i isecite, pa stavite u šerpu i prelijte vodom. Pospite suvim začinom i biberom, pa kuvajte dok meso ne omekša. Zatim iz šerpe izvadite meso, pa procedite supu. Po dnu velike vatrostalne posude pospite seckani crni luk koji ste prethodno ispržili, pa stavite pirinač, posolite, pobiberite i pospite kurkumom i crvenom paprikom. Promešajte i poređajte meso preko pirinča. Sipajte 2-3 kutlače supe da se pirinač lepo natopi, a onda stavite u rernu i pecite na 200°C oko 30-45 minuta. Povremeno dolivajte supu, a meso na pola pečenja okrenite da dobije boju sa obe strane.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:49
Pirinač
Izvor: TikTok/chef_tristan_welch
Izvor: TikTok/chef_tristan_welch

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti