Belo meso spada u jeftinija, a kod nas se obično pohuje. Pripremljeno na taj način će sigurno biti sočno, ali postoji još recepata za belo meso koji će ga učiniti preuskunim. Ako volite kremastija jela, onda probajte piletinu na komorču prelivenu bešamel sosom. Ovako pripreljeno meso je odličan predlog za porodični ručak, a možete da služite samo sa salatom, ali i da dodate krompir kao prilog.
- Sastojci:
- Za bešamel sos:
- 50 g putera
- 30 g brašna
- 500 ml mleka
- 1 kašičica soli
- malo muskatnog oraščića
- Za meso:
- 2 pileća filea
- 2 lukovice komorača
Priprema:
Komorač isecite na krupne komade i kratko blanširajte. Tepsiju bogato premažite puterom, pa poređajte komorač unutra.Meso isecite na manje i deblje šnicle, pa posolite i pobiberite. Poređajte preko komorača. U šerpi istopite puter, pa dodajte brašno i pržite dok ne dobije zlatnu boju, uz neprestano mešanje. Zatim sipajte mleko i dobro sjedinite da nema grudvica, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Posolite i pobiberite, pa pospite muskatnim oraščićem. Promešajte i sipajte preko mesa. Pecite na 180°C oko 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus