Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PILETINA NA KOMORAČU PRELIVENA BEŠAMELOM: Savršen spoj aromatičnog bilja i poznatog umaka za sočno meso (VIDEO)

Belo meso pečeno sa komoračem i bešamel sosom je pun pogodak.

 Belo meso na komorču Izvor: Printscreen/YT/Meat Recipes

Belo meso spada u jeftinija, a kod nas se obično pohuje. Pripremljeno na taj način će sigurno biti sočno, ali postoji još recepata za belo meso koji će ga učiniti preuskunim. Ako volite kremastija jela, onda probajte piletinu na komorču prelivenu bešamel sosom. Ovako pripreljeno meso je odličan predlog za porodični ručak, a možete da služite samo sa salatom, ali i da dodate krompir kao prilog. 

  • Sastojci:
  • Za bešamel sos: 
  • 50 g putera 
  • 30 g brašna 
  • 500 ml mleka
  • 1 kašičica soli 
  • malo muskatnog oraščića 
  • Za meso: 
  • 2 pileća filea 
  • 2 lukovice komorača

Priprema:
Komorač isecite na krupne komade i kratko blanširajte. Tepsiju bogato premažite puterom, pa poređajte komorač unutra.Meso isecite na manje i deblje šnicle, pa posolite i pobiberite. Poređajte preko komorača. U šerpi istopite puter, pa dodajte brašno i pržite dok ne dobije zlatnu boju, uz neprestano mešanje. Zatim sipajte mleko i dobro sjedinite da nema grudvica, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Posolite i pobiberite, pa pospite muskatnim oraščićem. Promešajte i sipajte preko mesa. Pecite na 180°C oko 40 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:00
Zapečena piletina u bešamel sosu
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti