Belo meso možete da pripremite na dosta načina, a odlično se kombinuje sa skoro svim namirnicama. Ljudi ga često biraju jer je jeftino, a lako se sprema. Naš današnji predlog je belo mesopunjeno sirom i pavlakom, pa umotano u slaninu. Aromatično i sočno meso je idealan predlog za ručak, a možete da služite sa krompirom ili salatom.
- Sastojci:
- 1,5 kg belog mesa
- 1 kašičica crvene paprike
- 150 g tvrdog sira
- 1 jaje
- 100 g kisele pavlake
- 1 veza mirđije
- 150 g slanine
Priprema:
Belo meso zasecite po sredini i malo raširite da napravite rupu. Posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. U posudi pomešajte rendani sir, pavlaku, jaje i seckanu mirođiju, pa dobro sjedinite. Napunite šupljinu u belom mesu dobijenim nadevom. Umotajte svako parče u slaninu i poređajte u tepsiju obloženu pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus