Belo meso možete da pripremite na dosta načina, a odlično se kombinuje sa skoro svim namirnicama. Ljudi ga često biraju jer je jeftino, a lako se sprema. Naš današnji predlog je belo mesopunjeno sirom i pavlakom, pa umotano u slaninu. Aromatično i sočno meso je idealan predlog za ručak, a možete da služite sa krompirom ili salatom. 

  • Sastojci:
  • 1,5 kg belog mesa 
  • 1 kašičica crvene paprike
  • 150 g tvrdog sira 
  • 1 jaje 
  • 100 g kisele pavlake 
  • 1 veza mirđije 
  • 150 g slanine 

Priprema: 

Belo meso zasecite po sredini i malo raširite da napravite rupu. Posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. U posudi pomešajte rendani sir, pavlaku, jaje i seckanu mirođiju, pa dobro sjedinite. Napunite šupljinu u belom mesu dobijenim nadevom. Umotajte svako parče u slaninu i poređajte u tepsiju obloženu pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Kako se pravi puter piletina Instagram/Fooodkings

Izvor: Stvar ukusa