Ideja za ručak nikad dosta, a ako volite da eksperimentišete u kuhinji i da isprobavate vrhunsku hranu onda vam predlažemo ovaj recept. U pitanju je svinjsko meso koje se puni suvim šljivama i sušenim paradajzom. Obično u restoranima možete da isprobate ovako neobične kombinacije, ali lako je da napravite i kod kuće. Ovako pripremljeno svinjsko meso je neverovatno sočno i sigurni smo da će vam se dopasti. Kao prilog vam predlažemo prženi krompir sa sirom koji se topi. 

  • Sastojci:
  • 700 g svinjskog mesa
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašičice senfa
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica mlevenog đumbira
  • 1/2 kašičice tucane paprike
  • 2 kašike soja sosa
  • sok od limuna
  • 200 g suvih šljiva
  • 200 g sušenog paradajza
  • Za krompir:
  • 6 krompira
  • 1 kašičica putera 
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 80 g tvrdog sira

Priprema: 
Svinjsko meso zasecite kao šnicle (ali ne do kraja, jer meso mora da bude u komadu) i stavite ga u posudu. U drugoj posudi pomešajte ulje, so, šećer, biber, tucanu papriku, mleveni đumbir i senf. Dobro promešajte, pa sipajte soja sos i sok od limuna i dobro promešajte. Prelijte meso i lepo utrljajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih pola sata do sat vremena. Suve šljive natopite vodom i ostavite 10 minuta, a onda isecite sušeni paradajz. Tepsiju obložite aluminijumskom folijom, pa preko stavite pek papir. Stavite meso u tepsiju, a proreze napunite suvim šljivama i sušenim paradajzom. Umotajte meso u pek papir, a zatim i u aluminijumsku foliju. Pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta. Stavite krompir u komadu da se kuva. Kada omekša isecite ga na četvrtine, pa poređajte u tiganj u kojem ste istopili puter, ulje i slatku papriku. Posolite krompir i pospite belim lukom u prahu i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Pred kraj pospite sirom i ostavite da se otopi. Meso izvadite iz folije i pek papira i pecite još 10-15 minuta. 

BONUS VIDEO: 

instagram/zalogaj_mr Kako se prave pilav i domaća supa

Izvor: Stvar ukusa