Umesto klasičnog pečenja za slavu možete da poslužite i ukusno svinjsko meso. Brzo se sprema, neverovatno je sočno, a preliva se kremastim sosom od dve vrste senfa i pavlake za kuvanje. Gosti će biti oduševljeni ukusom, a kao prilog možete da služite samo salate. Uživajte!

  • Sastojci: 
  • 500 g svinjskog filea
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 2 kašike ulja
  • Za sos:
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje 
  • 1 kašika dižon senfa
  • 1 kašika senfa od celog zrna
  • 2 kašičice estragona
  • 2 kašičice peršuna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1-2 kašike vode

Priprema: 

Meso u komadu posoli i pobiberite. U velikom tiganju zagrejte malo ulja i propržite meso sa svih strana. Zatim prebacite tiganj u zagrejanu rernu i pecite na 200°C oko 15 minuta. Izvadite meso i ostavite da odmori 5 minuta. U isti tiganj sipajte pavlaku za kuvanje i senf. Kuvajte uz mešanje dok se smesa ne zagreje. Zatim dodajte so, biber, secakni estrogen i seckani peršun. Ako vam se čini da je previše gust, razblažite sa malo vode. Isecite meso i poslužite sa sosom. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa