Umesto klasičnog pečenja za slavu možete da poslužite i ukusno svinjsko meso. Brzo se sprema, neverovatno je sočno, a preliva se kremastim sosom od dve vrste senfa i pavlake za kuvanje. Gosti će biti oduševljeni ukusom, a kao prilog možete da služite samo salate. Uživajte!
- Sastojci:
- 500 g svinjskog filea
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 2 kašike ulja
- Za sos:
- 1/2 šolje pavlake za kuvanje
- 1 kašika dižon senfa
- 1 kašika senfa od celog zrna
- 2 kašičice estragona
- 2 kašičice peršuna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1-2 kašike vode
Priprema:
Meso u komadu posoli i pobiberite. U velikom tiganju zagrejte malo ulja i propržite meso sa svih strana. Zatim prebacite tiganj u zagrejanu rernu i pecite na 200°C oko 15 minuta. Izvadite meso i ostavite da odmori 5 minuta. U isti tiganj sipajte pavlaku za kuvanje i senf. Kuvajte uz mešanje dok se smesa ne zagreje. Zatim dodajte so, biber, secakni estrogen i seckani peršun. Ako vam se čini da je previše gust, razblažite sa malo vode. Isecite meso i poslužite sa sosom. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem