Umesto klasičnog pečenja za slavu možete da poslužite i ukusno svinjsko meso. Brzo se sprema, neverovatno je sočno, a preliva se kremastim sosom od dve vrste senfa i pavlake za kuvanje. Gosti će biti oduševljeni ukusom, a kao prilog možete da služite samo salate. Uživajte!
- Sastojci:
- 500 g svinjskog filea
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 2 kašike ulja
- Za sos:
- 1/2 šolje pavlake za kuvanje
- 1 kašika dižon senfa
- 1 kašika senfa od celog zrna
- 2 kašičice estragona
- 2 kašičice peršuna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1-2 kašike vode
Priprema:
Meso u komadu posoli i pobiberite. U velikom tiganju zagrejte malo ulja i propržite meso sa svih strana. Zatim prebacite tiganj u zagrejanu rernu i pecite na 200°C oko 15 minuta. Izvadite meso i ostavite da odmori 5 minuta. U isti tiganj sipajte pavlaku za kuvanje i senf. Kuvajte uz mešanje dok se smesa ne zagreje. Zatim dodajte so, biber, secakni estrogen i seckani peršun. Ako vam se čini da je previše gust, razblažite sa malo vode. Isecite meso i poslužite sa sosom. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus