Belo meso može da se spremi na dosta načina,a ako ne pripremite kako treba ono može da ispadne suvo. Sa ovim receptom nema greške, pa vam predlažemo da napravite piletinu sa povrćem u kornetu od hleba. Zanimljiv način pripreme i fantastičan ukus će vas oduševiti, a toliko lepo izgleda da možete da služite i kada su neke proslave. 

  • Sastojci: 
  • 250 g belog mesa 
  • 1 čen belog luka 
  • 1/2 kašičice ljute mlevene paprike 
  • 1/2 kašičice slatke mlevene paprike 
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 1/4 šolje vode 
  • 1 šolja seckanog kupusa
  • 1/2 šolje seckanog ljubičastog luka 
  • 1 šolja seckane zelene paprike 
  • 4-5 kašika kečapa 
  • 1 kašika majoneza 
  • 150 g tvrdog sira
  • tost hleb
  • Za premazivanje: 
  • 50 g putera 
  • 1 čen belog luka 
  • malo svežeg korijandera

Priprema: 

U tiganju zagrejte ulje, pa dodajte mleveni beli luk. Posle minut dodajte belo meso iseckano na kockice. Kada meso bude skoro gotovo, dodajte so, biber, ljutu mlevenu papriku, slatku papriku, tucanu papriku i sirće. Promešajte, pa sipajte vodu i još malo dinstajte, uz mešanje. Zatim dodajte kupus, luk, papriku i promešajte. Sipajte kečap i dobro promešajte, pa isključite šporet. Zatim dodajte majonez i rendani sir i sjedinite. U drugoj posudi pomešajte istopljeni puter, mleveni beli luk i seckani korijander. Isecite koricu hleba, pa oklagijom malo rastanjite. Premažite jednu ivicu vodom, sa obe strane i oblikujte kornet. Napunite nadevom, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite aromatičnim istopljenim puterom, pa pecite u rerni na 180°C oko 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa