Sarme od kiselog kupusa su glavne na zimskoj trpezi i Srbima nije problem da ih jedu danima. Ako i vi spadate u one koje vole sarme, predlažemo vam da napravite ove od svežeg kupusa punjene pire krompirom i slaninom. Nisu samo ukusne, već su i dekorativne, pa će ulepšati svaku svečanu trpezu. Brzo i lako se prave, pa samim tim i uspevaju svima. 

  • Sastojci: 
  • 6 listova ljubičastog kupusa
  • 2 krompira
  • slanina 

Priprema: 
Listove kupusa kratko blanširajte. Krompir skuvajte, pa ispasirajte, a slaninu ispržite. Iseckajte je i dodajte u pire. Promešajte i sipajte nadev preko listova. Napunite pire krompirom i prženom slaninom, pa urolajte. Stavite u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite na 180°C oko 20 minuta.

BONUS VIDEO: 

Recept za sarme Instagram/healthfitnessguide_

Izvor: Stvar ukusa