Gulaš je provereno jelo od mesa sa kojim nikada nema greške. Može da se napravi i vege varijanta sa povrćem, ali pravom mađarskom gulašu niko neće odoleti. Mi predlažemo da isprobate ovaj recept, a zahvaljujući bujonu meso će biti mekano kao duša. Gulaš je super ideja za ručak, a najbolje je da ga poslužite sa pire krompirom ili taljateljama.
- Sastojci:
- 1,2 kg goveđeg mesa
- 2 crna luka
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašičice mlevenog kima
- 2 kašike slatke paprike
- 1 kašičica bibera
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 1 kašičica suvog lišća majorana
- 1/2 kašičice osušenih listova timijana
- 4 šolje pilećeg bujona
- 1/4 šolje paradajz paste
- 3 čena belog luka, zgnječena
- 1 lovorov list
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike balzamiko sirćeta
Priprema:
Meso isecite na kocke, pa obilno posolite i pobiberite. Propržite na malo ulja, pa izvadite iz tiganja. Meso stavite u šerpu, a u tiganju propržite krupno sečen crni luk. Kada omkeša prebacite ga u šerpu. U tiganju nekih minut propržite so, kim, slatku papriku, biber, tucanu papriku, majoran i timijan. Lepo promešajte i sipajte jednu šolju bujona. Promešajte i kada krene da vri sipajte u šerpu sa mesom. Zatim dodajte paradajz pastu, mleveni beli luk i lovorov list. Posolite i pošećerite, pa sipajte ostatak bujona i balzamiko. Promešajte, pa nakon ključanja kuvajte još nekih sat i po vremena.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem