Gulaš je provereno jelo od mesa sa kojim nikada nema greške. Može da se napravi i vege varijanta sa povrćem, ali pravom mađarskom gulašu niko neće odoleti. Mi predlažemo da isprobate ovaj recept, a zahvaljujući bujonu meso će biti mekano kao duša. Gulaš je super ideja za ručak, a najbolje je da ga poslužite sa pire krompirom ili taljateljama.
- Sastojci:
- 1,2 kg goveđeg mesa
- 2 crna luka
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašičice mlevenog kima
- 2 kašike slatke paprike
- 1 kašičica bibera
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 1 kašičica suvog lišća majorana
- 1/2 kašičice osušenih listova timijana
- 4 šolje pilećeg bujona
- 1/4 šolje paradajz paste
- 3 čena belog luka, zgnječena
- 1 lovorov list
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike balzamiko sirćeta
Priprema:
Meso isecite na kocke, pa obilno posolite i pobiberite. Propržite na malo ulja, pa izvadite iz tiganja. Meso stavite u šerpu, a u tiganju propržite krupno sečen crni luk. Kada omkeša prebacite ga u šerpu. U tiganju nekih minut propržite so, kim, slatku papriku, biber, tucanu papriku, majoran i timijan. Lepo promešajte i sipajte jednu šolju bujona. Promešajte i kada krene da vri sipajte u šerpu sa mesom. Zatim dodajte paradajz pastu, mleveni beli luk i lovorov list. Posolite i pošećerite, pa sipajte ostatak bujona i balzamiko. Promešajte, pa nakon ključanja kuvajte još nekih sat i po vremena.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus