Gulaš je provereno jelo od mesa sa kojim nikada nema greške. Može da se napravi i vege varijanta sa povrćem, ali pravom mađarskom gulašu niko neće odoleti. Mi predlažemo da isprobate ovaj recept, a zahvaljujući bujonu meso će biti mekano kao duša. Gulaš je super ideja za ručak, a najbolje je da ga poslužite sa pire krompirom ili taljateljama. 

  • Sastojci:
  • 1,2 kg goveđeg mesa 
  • 2 crna luka
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašičice mlevenog kima 
  • 2 kašike slatke paprike
  • 1 kašičica bibera
  • 1/2 kašičice tucane paprike 
  • 1 kašičica suvog lišća majorana
  • 1/2 kašičice osušenih listova timijana
  • 4 šolje pilećeg bujona 
  • 1/4 šolje paradajz paste
  • 3 čena belog luka, zgnječena
  • 1 lovorov list
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike balzamiko sirćeta

Priprema: 

Meso isecite na kocke, pa obilno posolite i pobiberite. Propržite na malo ulja, pa izvadite iz tiganja. Meso stavite u šerpu, a u tiganju propržite krupno sečen crni luk. Kada omkeša prebacite ga u šerpu. U tiganju nekih minut propržite so, kim, slatku papriku, biber, tucanu papriku, majoran i timijan. Lepo promešajte i sipajte jednu šolju bujona. Promešajte i kada krene da vri sipajte u šerpu sa mesom. Zatim dodajte paradajz pastu, mleveni beli luk i lovorov list. Posolite i pošećerite, pa sipajte ostatak bujona i balzamiko. Promešajte, pa nakon ključanja kuvajte još nekih sat i po vremena.

BONUS VIDEO: 

SEKA UGOSTILA KOLEGU NA ZLATIBORU: Veljko i Raša spremali gulaš za njihove dame! Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa