Bataci spadaju u sočno pileće meso koje može da se sprema na milion načina. Mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept za batake u aromatičnom sosu od tikvice i pavlake, a priprema ovog jela ne zahteva da budete vešti u kuhinji. Izuzetno se lako pravi, a zahvaljujući zanimljivom sosu, ni prilog vam nije potreban. 

  • Sastojci:
  • 5 bataka (bez kostiju)
  • 1 kašika putera 
  • 1 crni luk 
  • 2 čena belog luka
  • 1 tikvica 
  • 3 kašike belog vina 
  • 4 kašike pilećeg bujona 
  • 250 ml pavlake za kuvanje 
  • malo timijana 

Priprema:
Batake dobro posolite i pobiberite, pa propržite na istopljenom puteru. Izvadite meso, pa u istom tiganju propžite sitno seckani crni i beli luk.Kada omekša dodajte tikvicu isečenu na tanke kolutove i promešajte. Sipajte bujon (može i voda), promešajte, pa sipajte i vino. Začinite po želji, a kada vino ispari sipajte pavlaku za kuvanje. Dobro promešajte i vratite meso koje ste iseckali. Pospite timijanom, poklopite i krčkajte još 15-20 minuta.

BONUS VIDEO: 

Rolnice od tikvica TikTok/themodernnonna

Izvor: Stvar ukusa