Bataci spadaju u sočno pileće meso koje može da se sprema na milion načina. Mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept za batake u aromatičnom sosu od tikvice i pavlake, a priprema ovog jela ne zahteva da budete vešti u kuhinji. Izuzetno se lako pravi, a zahvaljujući zanimljivom sosu, ni prilog vam nije potreban.
- Sastojci:
- 5 bataka (bez kostiju)
- 1 kašika putera
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 tikvica
- 3 kašike belog vina
- 4 kašike pilećeg bujona
- 250 ml pavlake za kuvanje
- malo timijana
Priprema:
Batake dobro posolite i pobiberite, pa propržite na istopljenom puteru. Izvadite meso, pa u istom tiganju propžite sitno seckani crni i beli luk.Kada omekša dodajte tikvicu isečenu na tanke kolutove i promešajte. Sipajte bujon (može i voda), promešajte, pa sipajte i vino. Začinite po želji, a kada vino ispari sipajte pavlaku za kuvanje. Dobro promešajte i vratite meso koje ste iseckali. Pospite timijanom, poklopite i krčkajte još 15-20 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Pileći file na italijanski način
Zimnica od zelene boranije
Najbolji burger od goveđeg mesa