Ako postite, vegetarijanac ste ili ste na nekom režimu ishrane, ali i ako samo volite dobro da jedete, onda je ovo super recept za vas. Reč je o gulašu od povrća koji ćete zavoleti na prvi zalogaj, a za čiju pripremu ne morate da izdvojite puno novca. Gulašse obično dugo krčka sa mesom, ali ako želite brži, ali i jednako ukusnu verziju, onda obavezno isprobajte i ovaj sa povrćem. 

  • Sastojci: 
  • 400 g krompira 
  • 2 šargarepe 
  • 1 crni luk 
  • 300 g kupusa 
  • 1 paprika 
  • 1 tikvica
  • 2 kašike paradajz paste 
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica mlevene ljute paprike
  • 200 ml vode
  • 3 čena belog luka
  • 1 veza mirođije 
  • 1 veza peršuna 

Priprema:
Krompir isecite na kockice, pa propržite na malo ulja. Izvadite i stavite u neku posudu. U istoj šerpi propržite seckanu šargarepu i crni luk, pa dodajte u posudu sa krompirom. U istoj šerpi propržite i kupus koji ste izrendali i dodajte u posudu sa krompirom. Zatim propržite seckane tikvice i papriku, pa dodajte paradajz pastu i promešajte. Vratite povrće, posolite, pospite ljutom mlevenom paprikom i šećerom. Sipajte vodu i dodajte mleveni beli luk. Promešajte, poklopite i kuvajte na tihoj vatri nekih 15 minuta. Gotovo jelo pospite seckanim peršunom i mirođijom. 

Izvor: Stvar ukusa