Fritata je italijasnko jelo koje je kombinacija omleta i kiš lorena. U nju može da se dodaje raznovrsno povrće, ali u zavisnosti od ukusa možete da dodate i slaninu, šunku, sir... Ovaj specijalitet možete da služite za doručak, ali isto tako može da menja bilo koji obrok, zbog svog bogatog ukusa. Mi vam predlažemo da napravite bogatu fritatu sa slaninom, spanaćem, sirom i krompirom koja će vas oduševiti na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- 6 jaja
- 1/4 šolje pavlake za kuvanje
- 4 kriške debelo isečene slanine
- 2 mala krompira
- 60 g bebi spanaća
- 2 čena belog luka
- 2 kašičice svežih listova timijana
- 1 šolja iseckanog sira
Priprema:
Umutite jaja i pavlaku, pa posolite. U tiganju propržite seckanu slaninu, pa je izvadite na tanjir sa ubrusom i u istom tiganju propržite sitno seckan krompir. Posolite i pobiberite. Zatim u tiganj dodajte spanać, mleveni beli luk i seckani timijan, pa kada se proprži dodajte sekani sir. Prelijte jajima i stavite zagrejanu rernu na 200°C i pecite nekih 8-10 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus