Poznato je da Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a još kada mu dodate i krompir to je pun pogodak. Prelažemo vam da napravite i ovaj nesvakidašnji recept za svinjsko meso preliveno sosom od pečuraka koje se peče na krompiru i posipa se sirom. Ovako pripremljeno svinjsko meso definitivno spada u najukusnije, a priprema nije previše komplikovana i uspeva i početnicima.
- Sastojci:
- 8 svinjskih šnicli
- 2 kašičice slatke paprike
- 5 većih krompira
- 2 crna luka
- 400 g pečuraka
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g tvrdog sira
Priprema:
Meso pokrijte providnom folijom i istanjite tučkom za meso. Posolite, pobiberite i pospite slatkom crvenom paprikom. Pleh od rerne obložite providnom folijom, pa poređajte krompir koji ste isekli na kolutove, tako da se malo preklapa. Posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom, pa poređajte meso preko. Pecite u rerni na 200°C oko 40 minuta. U tiganju ispržite sitno secakni crni luk i kada omekša dodajte seckane pečurke. Zatim dobro promešajte, pa kada i one budu gotove sipajte pavlaku za kuvanje. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa dodajte 100 g rendanog sir. Promešajte i ostavite još pet minuta na šporetu. Izvadite pleh iz rerne, pa preko svakog parčeta sipajte sos. Pospite preostalim rendanim sirom i pecite još 10 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem