Sastojci:

  • 1 kg teletine, isečene na komade
  • 1 kg krompira
  • 1 šargarepa
  • 1 celer
  • 1 beli luk
  • 1 ½ kašika maslinovog ulja
  • 1 l bujona od mesa
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • 20 g brašna tipa 00
  • 50 ml belog vina
  • 1 grančica žalfije
  • 1 grančica ruzmarina
  • 1 grančica timijana

Recept za teleću čorbu sa krompirima:

Za pripremu čorbe sa teletinom i krompirom počnite tako što ćete oprati i oljuštiti šargarepu, luk i celer, pa ih iseckajte. Uzmite teleće meso, uklonite vezivno tkivo, odnosno bele providne delove koji bi mogli da otvrdnu meso nakon kuvanja i isecite ga na komadiće. Uzmite veliki lonac, zagrejte maslinovo ulje, dodajte seckanu mešavinu, začinite 5 minuta na umerenoj vatri, a zatim dodajte komade telećeg mesa. Začinite solju i biberom po ukusu i zapržite meso 4-5 minuta.

Sada pospite prethodno prosejanim brašnom, dobro ga umešajte u tečnost za kuvanje da se ne bi zgrudvalo. Kada se brašno upije dodajte belo vino i ostaviti da potpuno ispari, pa sipajte bujon. Začinite grančicama aromatičnog bilja. Poklopite i nastavite da kuvate 1 sat, povremeno mešajući.

Nakon toga izvaditi aromatično začinsko bilje. U međuvremenu operite i oljuštite krompir i isecite ga na kockice iste veličine kako što ste isekli meso. Dodajte krompir u čorbu i nastavite da kuvate još sat vremena sa poklopcem, povremeno mešajte dok krompir i teletina ne omekšaju. Možda ćete želeti da napravite i pijane teleće šnicle.

Pročitajte kako se prave teleći medaljoni u kremastom sosu od pečuraka

BONUS VIDEO

Instagram/healthyfood.addiction Teletina iz rerne

StvarUkusa