Sastojci:

  • 450 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 kašika ulja
  • 2 velika čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 srednji luk, sitno iseckan
  • 1 srednja šargarepa, sitno iseckana na kockice
  • 2 stabljike celera, sitno iseckane
  • 1 srednji krompir, naseckan na kockice
  • 2 kašike paradajz paste
  • 2 lovorova lista
  • 250 ml bujona
  • 60 g parmezana
  • 60 g gauda sira
  • 60 g peršuna, sitno iseckanog
  • ½ kašičice oli
  • ½ kašičice bibera

Pogledajte video kako se pravi čorba:

Recept za čorbu sa mlevenim mesom i povrćem:

Za čorbu sa mlevenim mesom i povrćem prvo u lonac zagrejan na srednjoj vatri dodajte ulje i pržite mleveno meso na srednje jakoj vatri. Zatim dodajte beli luk, luk, šargarepu i celer. Pržite dok luk ne postane providan. Ubacite potom krompir i pržite još 2 minuta. Začinite solju i biberom.

Dodajte paradajz pastu, lovorov list i bujon. Krčkajte 8 do 10 minuta ili dok krompir ne omekša. Ubacite parmezan, gaudu i peršun. Probajte i prilagodite začine dodajući još vode ili bujona, ako je potrebno. Servirajte toplo sa tostiranim hlebom ili krutonima. Možda ćete želeti da napravite i domaću ćureću čorbu sa knedlama.

Pročitajte kako da napravite čorbu od povrća i govedine

BONUS VIDEO

Instagram/thesaltycooker Recept za domaću ćureću čorbu sa knedlama

StvarUkusa