Sastojci:
- 450 g mešanog mlevenog mesa
- 1 kašika ulja
- 2 velika čena belog luka, sitno iseckana
- 1 srednji luk, sitno iseckan
- 1 srednja šargarepa, sitno iseckana na kockice
- 2 stabljike celera, sitno iseckane
- 1 srednji krompir, naseckan na kockice
- 2 kašike paradajz paste
- 2 lovorova lista
- 250 ml bujona
- 60 g parmezana
- 60 g gauda sira
- 60 g peršuna, sitno iseckanog
- ½ kašičice oli
- ½ kašičice bibera
Pogledajte video kako se pravi čorba:
Recept za čorbu sa mlevenim mesom i povrćem:
Za čorbu sa mlevenim mesom i povrćem prvo u lonac zagrejan na srednjoj vatri dodajte ulje i pržite mleveno meso na srednje jakoj vatri. Zatim dodajte beli luk, luk, šargarepu i celer. Pržite dok luk ne postane providan. Ubacite potom krompir i pržite još 2 minuta. Začinite solju i biberom.
Dodajte paradajz pastu, lovorov list i bujon. Krčkajte 8 do 10 minuta ili dok krompir ne omekša. Ubacite parmezan, gaudu i peršun. Probajte i prilagodite začine dodajući još vode ili bujona, ako je potrebno. Servirajte toplo sa tostiranim hlebom ili krutonima. Možda ćete želeti da napravite i domaću ćureću čorbu sa knedlama.
Pročitajte kako da napravite čorbu od povrća i govedine
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu