Sastojci:

  • 30 g putera
  • 450 g pilećih filea iseckanih na kockice
  • morska so i biber po ukusu
  • 3 stabljike celera, seckane
  • 1 srednji luk iseckan
  • 130 g pečuraka, seckanih
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašičica mlevenog svežeg ruzmarina
  • 1 kašičica sveže mlevene žalfije
  • 1 kašičica svežeg mlevene majčine dušice
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • 350 ml pilećeg bujona
  • 450 g mešavine smrznutog graška i šargarepe
  • 130 ml mleka
  • so i biber po ukusu
  • svež peršun za ukras

Recept za pileću čorbu:

Za pileću čorbu zagrejte veliki lonac na srednje jakoj vatri i dodajte 2 kašike putera. Ubacite piletinu i pospite solju i biberom. Pržite, povremeno mešajući oko 3 minuta dok spolja ne porumene. Izvadite na tanjir i ostavite na stranu.

Smanjite toplotu na srednju i dodajte preostale 2 kašike putera. Ubacite celer, luk i pečurke i pospite sa malo soli. Pržite jedan minut, a zatim dodajte beli luk i sveže bilje. Nastavite da kuvate još 2-3 minuta ili dok povrće ne bude mekano i mirisno. Umešajte kukuruzni skrob u povrće, a zatim dodajte bujon i promešajte. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte oko 5 minuta. Dodajte grašak i šargarepu, mleko i piletinu. Vratite da proključa, pa kuvajte još 3-5 minuta. Začinite čorbu solju i biberom po ukusu. Za serviranje ukrasite peršunom.

Recept za ovu pileću čorbu pun je povrća i aroma, a ako volite takve čorbe, možda ćete želeti da isprobate i recept za ćureću čorbu sa povrćem.

Pročitajte kako se pravi super brza meksička čorba

BONUS VIDEO

Kako se pravi čorba od vrganja? Kurir televizija

StvarUkusa