Ćureća čorba se pravi sa vrlo raznovrsnim povrćem, poput celera, luka, paradajza, pečuraka i pasulja. Ukoliko volite čorbe, možda ćete želeti da je napravite i od povrća i govedine. Evo i kako se pravi ćureća čorba sa povrćem!

Sastojci:

  • 450 g mlevene ćuretine
  • 125 g seckanog celera
  • 60 g seckanog luka
  • 2 do 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 800 ml goveđe supe iz kesice
  • 350 ml paradajz sosa
  • 400 g paradajza isečenog na kockice
  • 125 g naseckanih svežih pečuraka
  • 90 g pasulja
  • 60 g naseckane šargarepe
  • 1 kašičica sušenog peršuna
  • 1 kašičica sušene majčine dušice
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1 lovorov list

Recept za ćurćeu čorbu sa povrćem:

U šerpi pržite ćuretinu, celer i luk na srednjoj vatri dok meso više ne bude ružičasto, 5-7 minuta, lomeći ćuretinu u mrvice. Dodajte beli luk, pa pržite još minut.

Umešajte paradajz sos, goveđu supu, začine, pasulj, šargarepu, pečurke i preostale sastojke. Dovesti do ključanja. Smanjite toplotu; poklopite i kuvajte 1 sat ili dok povrće ne omekša. Izvadite lovorov list i uživajte!

Pročitajte i recept za mediteransku čorbu sa sočivom

BONUS VIDEO

Kurir televizija Rašina kuhinja: Čorba od celera u celeru

StvarUkusa/L.S.