Ćureća čorba se pravi sa vrlo raznovrsnim povrćem, poput celera, luka, paradajza, pečuraka i pasulja. Ukoliko volite čorbe, možda ćete želeti da je napravite i od povrća i govedine. Evo i kako se pravi ćureća čorba sa povrćem!
Sastojci:
- 450 g mlevene ćuretine
- 125 g seckanog celera
- 60 g seckanog luka
- 2 do 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 800 ml goveđe supe iz kesice
- 350 ml paradajz sosa
- 400 g paradajza isečenog na kockice
- 125 g naseckanih svežih pečuraka
- 90 g pasulja
- 60 g naseckane šargarepe
- 1 kašičica sušenog peršuna
- 1 kašičica sušene majčine dušice
- 1/2 kašičice šećera
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 1/4 kašičice bibera
- 1 lovorov list
Recept za ćurćeu čorbu sa povrćem:
U šerpi pržite ćuretinu, celer i luk na srednjoj vatri dok meso više ne bude ružičasto, 5-7 minuta, lomeći ćuretinu u mrvice. Dodajte beli luk, pa pržite još minut.
Umešajte paradajz sos, goveđu supu, začine, pasulj, šargarepu, pečurke i preostale sastojke. Dovesti do ključanja. Smanjite toplotu; poklopite i kuvajte 1 sat ili dok povrće ne omekša. Izvadite lovorov list i uživajte!
Pročitajte i recept za mediteransku čorbu sa sočivom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus