Čorba od povrća i govedine se prirpema za manje od sat vremena. Ako volite čorbe, možda ćete želeti da napravite i mediteransku čorbu sa sočivom. Evo i kako se pravi čorba od povrća i govedine!

Sastojci:

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 60 g luka sitno isečenog na kockice
  • 2 šargarepe oljuštene, isečene na kockice
  • 2 stabljike celera na tanko isečene
  • 250 g mlevene govedine
  • 1 1/2 kašičica belog luka u prahu
  • so i biber po ukusu
  • 425 g paradajza isečenog na kockice
  • 230 ml paradajzsosa
  • 1 kašičica mešavine suvih začina
  • 750 ml goveđeg bujona
  • 90 g rezanaca
  • 60 g smrznutog kukuruza
  • 60 g smrznutog zelenog pasulja
  • 2 kašike svežeg peršunovog lista iseckanog

Recept za čorbu od povrća i govedine:

Zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, šargarepu i celer u lonac. Dinstajte 5-6 minuta ili dok ne omekša. Dodajte mlevenu govedinu u šerpu i začinite solju i biberom po ukusu.

Dinstajte, lomeći meso kašikom, dok ne porumeni. Dodajte beli luk i pržite još 30 sekundi. Dodajte paradajz, paradajz sos, mešavinu suvih začina, goveđi bujon, rezance, kukuruz i pasulj u lonac i ostavite da proključa. Kuvajte 10-12 minuta ili dok rezanci ne omekšaju. Probajte, posolite i pobiberite po želji. Pospite peršunom i servirajte.

Pročitajte i recept za čorbu od crvenog sočiva i leblebija

BONUS VIDEO

Kurir televizija Kako se pravi čorba od vrganja?

StvarUkusa/L.S.