Domaći džem možete da napravite od voća po želji, a kako polako prolazi sezona jagoda, mi vam predlažemo da ih iskoristite na pravi način. Ovo je najbolji recept za domaći džem od jagoda koji ćete napravite za 10 minuta i to od 3 sastojka. Pored jagoda i šećera dodaje se i bazamiko jer on ističe prirodnu kiselost voća, pa čini džem još ukusnijim. 

Sastojci:

  • 400 g jagoda
  • 5 kašika vanilin šećera
  • 1 kašika balzamiko sirćeta

Recept za domaći džem od jagoda za 10 minuta: 

Operite jagode, pa im isecite peteljku. Jagode isecite po želji, pa dodajte u šerpu. Sipajte vanilin šećer i balzamiko sirće, pa promešajte. Kuvajte 10 minuta na višoj temperaturi, uz neprestano mešanje. Sipajte džem u sterilisanu teglu. 

Pročitajte i ovo: Kako da napravite domaći sok i džem od jagoda

BONUS VIDEO: 

Brauni sa čokoladom i jagodom Instagram/foodess

StvarUkusa/S.B.