Domaći džem možete da napravite od voća po želji, a kako polako prolazi sezona jagoda, mi vam predlažemo da ih iskoristite na pravi način. Ovo je najbolji recept za domaći džem od jagoda koji ćete napravite za 10 minuta i to od 3 sastojka. Pored jagoda i šećera dodaje se i bazamiko jer on ističe prirodnu kiselost voća, pa čini džem još ukusnijim.
Sastojci:
- 400 g jagoda
- 5 kašika vanilin šećera
- 1 kašika balzamiko sirćeta
Recept za domaći džem od jagoda za 10 minuta:
Operite jagode, pa im isecite peteljku. Jagode isecite po želji, pa dodajte u šerpu. Sipajte vanilin šećer i balzamiko sirće, pa promešajte. Kuvajte 10 minuta na višoj temperaturi, uz neprestano mešanje. Sipajte džem u sterilisanu teglu.
Pročitajte i ovo: Kako da napravite domaći sok i džem od jagoda
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem