Domaći džem možete da napravite od voća po želji, a kako polako prolazi sezona jagoda, mi vam predlažemo da ih iskoristite na pravi način. Ovo je najbolji recept za domaći džem od jagoda koji ćete napravite za 10 minuta i to od 3 sastojka. Pored jagoda i šećera dodaje se i bazamiko jer on ističe prirodnu kiselost voća, pa čini džem još ukusnijim.
Sastojci:
- 400 g jagoda
- 5 kašika vanilin šećera
- 1 kašika balzamiko sirćeta
Recept za domaći džem od jagoda za 10 minuta:
Operite jagode, pa im isecite peteljku. Jagode isecite po želji, pa dodajte u šerpu. Sipajte vanilin šećer i balzamiko sirće, pa promešajte. Kuvajte 10 minuta na višoj temperaturi, uz neprestano mešanje. Sipajte džem u sterilisanu teglu.
Pročitajte i ovo: Kako da napravite domaći sok i džem od jagoda
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Slatki hleb za Uskrs - posna praznična vekna iz rumunske kuhinje
Kako da postavite i ukrasite sto za Uskrs
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite najlepša dekupaž jaja za Uskrs
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem