Pečurke se jednostavno spremaju, a možete da ih koristite za sos, da ih punite... Mi vam danas donosimo sjajan recept za punjene pečurke koje možete da služite za ručak, ali i kao zanimljivo predljelo. Napunite ih jajima i sirom i eto brzinskog ručak koji će se dopasti celoj porodici.
Sastojci:
- 6 velikih šampinjona
- 30 putera
- 1/2 crnog luka
- 3 jajeta
- 120 g sira
- mladi luk
Recept za pečurke punjene jajima:
Očistite pečurke i skinite im peteljku. U tiganju istopite puter, pa dodajte seckane peteljke. Posle 5 minuta dodajte i seckani crni luk. Posolite i pobiberite, promešajte, pa pržite dok luk ne omekša. Sipajte dobijeni nadev u neku posudu. Odvojite žumanca i belanca, pa belanca lagano umutite i dodajte u nadev od luka. Promešajte, pa dodajte i rendani sir (30 g). Ponovo promešajte. Sipajte nadev u pečurke i 3 pospite rendanim sirom i seckanim mladim lukom. U preostale 3 pečurke sipajte nadev i stavite žumance. Poređajte ih u tepsiju koju ste nauljili i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Pečurke punjene piletinom i senfom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem