Pečurke se jednostavno spremaju, a možete da ih koristite za sos, da ih punite... Mi vam danas donosimo sjajan recept za punjene pečurke koje možete da služite za ručak, ali i kao zanimljivo predljelo. Napunite ih jajima i sirom i eto brzinskog ručak koji će se dopasti celoj porodici.

Sastojci:

  • 6 velikih šampinjona
  • 30 putera
  • 1/2 crnog luka
  • 3 jajeta
  • 120 g sira
  • mladi luk 

Recept za pečurke punjene jajima:

Očistite pečurke i skinite im peteljku. U tiganju istopite puter, pa dodajte seckane peteljke. Posle 5 minuta dodajte i seckani crni luk. Posolite i pobiberite, promešajte, pa pržite dok luk ne omekša. Sipajte dobijeni nadev u neku posudu. Odvojite žumanca i belanca, pa belanca lagano umutite i dodajte u nadev od luka. Promešajte, pa dodajte i rendani sir (30 g). Ponovo promešajte. Sipajte nadev u pečurke i 3 pospite rendanim sirom i seckanim mladim lukom. U preostale 3 pečurke sipajte nadev i stavite žumance. Poređajte ih u tepsiju koju ste nauljili i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. 

Pročitajte i ovo: Pečurke punjene piletinom i senfom

BONUS VIDEO: 

PUNJENE PEČURKE KOJE SU PERFEKTNE ZA LETNJE DANE! Glumci kuvaju na Kurir TV: Pogledajte ocene žirija  Kurir televizija

StvarUkusa/S.B.